Kategoriler
Gündem Koronavirüs SonDakika

AS Nea Salamis üyesi 10 kişi daha Kovid-19 hastası… KKTC ve Güney Kıbrıs’ta son durum

KKTC‘de iki gün önce 12, dün 21 olan yeni pozitif tanı sayısı, bugün bin 558 teste karşılık 22 oldu. İki gün önce 7 olan taburcu edilen kişi sayısı, dün 29, bugün ise 7 oldu. Tespit edilen yeni olgu sahiplerinin hiçbiri yurt dışından gelenlerden oluşmadı.

Yeni hastaların 19’u karantinaya alınanlardan tespit edildi. Yeni tanıların üçü ise yerel vakalar arasında değerlendirildi.

KKTC’de mevcut hasta sayısı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘ndeki 291 kişinin koronavirüs tedavisi sürüyor. Test sonucu pozitif çıkan kişilerin 81’i pandemi merkezinde tedavi görürken 207’sinin durumu, pandemi otellerinde takip ediliyor.

Ülkedeki toplam hasta sayısı 154 bin 756 teste karşılık 694 kişiye çıktı. Ülkede salgından dolayı yaşamını yitiren kişi sayısı dört olurken dünden beri yoğun bakım ünitesindeki üç kişi koronavirüs hastası.

Yoğun bakım ünitesinde yatan hastalarda artış

İki gün önce Kovid-19 nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kişi sayısı ikiydi. Vakaların artmasıyla birlikte uzun aradan sonra 15 Eylül’de yoğun bakım ünitesine Kovid-19 hastası bir kişi alındı. Bir gün sonra bir kişi daha yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

KKTC’de mayıs ayından beri koronavirüs hastalığından kaynaklanan yeni ölüm bildirilmedi.

Güney Kıbrıs’ta 25 kişiye daha Kovid-19 tanısı

Güney Kıbrıs‘ta 2 bin 950 teste karşılık 25 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Kıbrıs Cumhuriyeti Basın ve Enformasyon Ofisi tarafından yayımlanan bültene göre yeni hastaların onunu futbol kulübündekiler oluşturdu. AS Nea Salamis Ammohostu üyesi 59 kişiden alınan numuneye karşılık 10 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu.

Yeni olguların dokuzu temaslı taramasından tespit edilirken Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki vaka sayısı bin 580 kişiye yükseldi. Gazimağusa Genel Hastanesindeki altı kişinin tedavisi sürerken biri yoğun bakım ünitesinde bulunuyor. Lefkoşa Genel Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde de Kovid-19 hastası bir kişi, yatıyor. Bu kişinin solunum desteğine bağlı olmadığı bildirildi.

Taşınmaz Haber