Kategoriler
Gündem

ASKİ: Hiç tereddüt etmeden içilebilir

Ankara’da sudan kaynaklanan salgın hastalık yayıldığı iddialarına karşılık Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş‘tan ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğünden açıklama geldi. Sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şehir şebekesinden gelen suyun temiz ve güvenilir olduğu belirtildi. Genel Müdürlük, ayrıca, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Mansur Yavaş, “Ankara’da, sudan kaynaklı salgın hastalık olduğuna yönelik asılsız haberler yayılmıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Gerekli açıklamayı ASKİ Genel Müdürlüğümüz yapmış bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “ASKİ tarafından 27 Eylül 2019 tarihinde şehrimizde kullanılan musluk suyundan alınan örneklere yapılan testlerin sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Görüldüğü gibi şehrimizin suyu temiz ve güvenilirdir.” dedi.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi ise hem sosyal medya hesabından hem İnternet adresinden duyuru yayımladı. Müdürlüğün resmî Twitter hesabından yapılan açıklamada salgın hastalık iddialarının kesin olarak yanlış olduğunu vurgulanarak “Ankara’da, sudan kaynaklı salgın hastalık olduğu kesinlikle doğru değildir. Genel Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Kurumu tarafından 1000’in üzerinde noktadan alınan su numunelerindeki klor konsantrasyonu 0,2 mg/L’nin üzerindedir. Suyumuz,Dünya ve Türk Kalite standartlarına uygundur.” ifadelerine yer verildi.

“Hiç tereddüt etmeden içilebilir”

ASKİ‘nin İnternet adresinde yer alan duyuruda ise içme sularının aralıksız olarak kontrol edildiği belirtilirken Ankara’daki içme suyu hakkında “hiç tereddüt etmeden içilebilir” ifadeleri kullanıldı.

 

Vatandaşa çağrı

Konuyla ilgili İnternet üzerinden açıklama yapan ASKİ, vatandaşlara çağrıda bulundu. Vatandaşlara, binanın içerisinde bulunan su depolarını sık sık temizleyin, diyen Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi, eskiyen tesisatları yenileyin çağrısında bulundu. İdare’nin İnternet adresinde ve sosyal medyada yer alan duyurusunda, ayrıca, “Sebze ve Meyveleri iyice yıkamadan yemeyin.” “Yemekleri buzdolabında saklayın.” ifadeleri de yer aldı.

 

Exit mobile version