Kategoriler
Gündem

Ata Aöf final sınavları başladı

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) 2019 – 2020 öğretim yılı Güz Yarıyılı yarıyıl sonu yapılacak olan Ata Aöf final sınavları tarihleri belli oldu.

Güz yarıyılı Final sınav tarihleri açıklandı. Peki final sınavları ne zaman yapılacak? Sorunun cevabı belli oldu. Atatürk Üniversitesi web sitesinde yapılan açıklamada sınav tarihlerini yayınladı.

Ata Aöf final sınavları ne zaman yapılacak?

Atatürk Üniversitesi web sitesinde yapılan açıklamada Ata Aöf final sınavları 28 Aralık 2019 tarihi ile 29 Aralık 2019 tarihleri olmak üzere 2 gün yapılacak.

Daha öncede 28 Aralık 2019 tarihi ile 29 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılacak olan sınavlarla ilgili Yarıyıl Sonu (Final) Sınavı Giriş Belgeleri de yayımlanmıştı. Ata Aöf final sınavları Türkiye genelinde 104 sınav merkezinde yapılacak.

Sına girmek için gerekli belgeler

Sınav girecek olan öğrencilerin yanlarında Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden alacakları Sınav Giriş Belgesi, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi, kalem ve silgi bulundurması gerekiyor.

Sınava girecek olan öğrenciler cep telefonu, ders materyali gibi sınava girmelerine engel olacak eşyaları içinde bulundurmamak şartı ile sınava çantayla girebilecekler.

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavları belirtilen sınav merkezlerinde, hafta sonları ve yüz yüze oturumlar şeklinde yapılıyor.

Yapılan sınavlar ve diğer etkinlikler 100 puan üzerinden değerlendiriliyor. Eğitim sezonu sonunda belli olacak olan başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı yüzde 60, yarıyıl sonu veya bütünleme sınav puanının katkısı ise yüzde 40 olarak belirleniyor.

Ata Aöf final sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere iki gün sürecek olan sınavlarda her ders için otuz dakika süre veriliyor. Ata Aöf final sınav sonuçları ne zaman açıklanacağı konusunda Atatürk Üniversitesi’nden herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak sınav sonuçlarının yapılacak olan sınavlardan sonra  ne zaman açıklanacağı konusunda gerekli açıklamanın yapılması bekleniyor. Yapılan sınavların sonuçları değerlendirilirken dört yanlış bir doğru cevabı götürüyor.