Kategoriler
Proje Haberleri

Ataköy Millet Bahçesi’nin yapımına başlandı

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde konut projesini iptal ederek arazisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kiralayan TOKİ, Ataköy semtindeki Baruthane arazisine Millet Bahçesi yapımı için çalışmalara başladı.
Sahildeki tek yeşil alan olan, Baruthane Kulesi’nin de içinde bulunduğu 60 dönümlük arazi üzerindeki gayrimenkul projesini iptal eden TOKİ, burayı Millet Bahçesi yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına kiraladı.
TOKİ ile Belediye arasında imzalanan protokolle Millet Bahçesi olarak yapılması kararlaştırılan araziye ilişkin çalışmalar başlarken arazideki kültürel varlıklar da aslına uygun olarak restore edilecek. Geriye kalan kısım da rekreasyon alanı olarak değerlendirilecek. Alanda restoran, kafe gibi sosyal tesisler de yer alacak. Millet Bahçesi dışındaki 3 kilometrelik sahilde yürüyüş yapılacak bir alan da olacak.
Projeyle birinci derecede koruma grubunda bulunan Baruthane binaları ayakta kalan çevre duvarlarıyla yeşil alan ihtiyacına hizmet edecek. Projede 560 metrekare meydan alanı, 3 bin 449 metrekarelik yürüme yolları ve spor faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği iki metre genişliğinde bin 376 metrekarelik koşu yolu bulunacak. Ayrıca 2 çocuk parkı, 3 fitness alanı, 3 kafeterya, 2 otopark, mescit ve kaykay pisti gibi sosyal donatılar da yapılacak. Proje, 5 bin 313 metrekarelik kumsalıyla da dikkat çekiyor.