Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Atatürk Kültür Merkezi dünyanın en önemli merkezlerden biri olacak

İnşaatı henüz devam eden Atatürk Kültür Merkezi projesini basın mensuplarına tanıtan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy, proje hakkında detayları açıkladı. İstanbul’da çeşitli kültür yapılarının bir arada bulunduğu Beyoğlu Kültür Yolu hattı hakkında bilgi veren Ersoy, yolun Galataport ile başlayıp AKM ile biteceğini söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi açılıyor

Ersoy konu hakkında “Galataport Haziran ayında hizmete girecek. Proje daha erken açılacaktı ancak korona virüs nedeni ile bu süreç uzadı. Dünyadaki emsalleriyle kıyaslandığında en önemli ve liman işletmeciliğinde gelecek noktasında örnek alınacak projelerden biri olarak lanse ediliyor. İstanbul açısından çok önemli.” dedi. Beyoğlu bölgesinin git gide turistik açıdan önem kazanacağını vurgulayan Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi ilk adımlarından biri olarak Galata Kulesi’nin restorasyondan geçip ekim ayında açıldığını söyledi. Ayrıca Galata Kulesi’nin medyada dünya çapında üne sahip olduğunu söyledi. Pandemi dönemi sonrası da Galata Kulesi’ne ilginin artacağını söyledi.

Taksim Cami Kültür ve Sanat Merkezi

Ersoy ayrıca Taksim Cami Kültür ve Sanat Merkezi’nin gelecek ay açık olacağını söyledi. Ayrıca Beyoğlu Belediyesi ile ortak çalışmalardan birisi de Talimhane Sahnesi. Ersoy, hedefin ise Beyoğlu’nun eski gösterişli dönemlerine gelmesi olduğunu söyledi.

Açılış Tarihi 29 Ekim

Bir güzergahın daha yolda olduğunu söyleyen Ersoy hazır olduğunda bilgi vereceğini söyledi.  Ersoy, özel sektörden köklü firmaların da yatırım yaptığını söyledi. AKM’nin büyük bir kutlama ile açılacağını söyleyen Ersoy, proje alanının çok geniş olduğun vurguladı. Bakan, proje amacını İstanbul’un kültür ve sanat şehri olması diye belirtti. Ersoy proje alanının da bu yüzden geniş olduğunu söyledi. Tahmini açılış tarihi ise 29 Ekim.

Açılış programında çok önemli bir bestenin hazır olacağını söyleyen Ersoy, projenin şanına yaraşır bir açılış olacağını söyledi. Geniş fuaye alanına sahip proje toplam 4 kattan oluşuyor. En büyük salon ise opera salonu. Devasa bir sahne ve son teknoloji olacak. Uzun bir test süreci geçirecek proje 2 bin 38 kişi kapasitede olacak.

Diğer emlak haberleri için tıklayın…

 

Exit mobile version