Kategoriler
Emlak Haberleri

Azerbaycan Merkez Bankası yeni binasına taşınacak

Azerbaycan Merkez Bankası, yeni binasına taşınacak. Yeni bina, 168 metrelik yükseklik ve 37 katlı olarak inşa edilecek. Tekfen İnşaat, yeni binanın projelendirmesini, yapım işlerini ve anahtar teslimini gerçekleştirecek. Merkez Bankası, 67 bin 981 metrekare büyüklüğündeki arsa alanına yerleştirilecek.

Azerbaycan’da 26 senedir faaliyette bulunan Tekfen İnşaat, Azerbaycan Merkez Bankasının 168 metre yüksekliğindeki yeni binasını inşa edecek.

Azerbaycan’da 1995’ten beri faaliyet gösteren Tekfen İnşaat, Azerbaycan Merkez Bankasının yeni binasının anahtar teslim yapım sözleşmesine imza attı. Sözleşme kapsamında 36 ayda tamamlanması planlanan Merkez Bankası binası toplam 67 bin 981 metrekarelik arsa alanı üzerinde, 37 katlı yapı olarak yükselecek. Azerbaycan’da 26 yıldır faaliyet gösteren Tekfen İnşaat tarafından yapılacak yeni bina, 168 metrelik yükseklikte olacak.

Azerbaycan Merkez Bankası nereye taşınacak?

Merkez Bankasının yeni binası, başkent Bakü’nün önemli merkezlerinden Haydar Aliyev Bulvarı’na konumlandırıldı.

Tekfen İnşaatın ülkede, yapımını üstlendiği üst yapı, endüstriyel tesis, petrol ve gaz deniz platform projelerinin yanı sıra iştirakleri, yatırımları ve 65 senelik deneyimiyle, ülkenin stratejik ve sürdürülebilir kalkınma hedefine katkıda bulunmaya devam edeceği bildirildi.

“ENR Global Best Projects” listesinde kendi kategorilerinde “Dünyanın En İyi Projesi” ve “Liyakat” ödüllerine sahip olan ve yapımı Tekfen İnşaat tarafından üstlenilen Bakû Olimpiyat Stadı’na kısa mesafede bulunurken yeni bina, SOCAR Tower ve Azerbaycan Vergi Bakanlığı Binası’nı da çevresine alacak.

“Kalıcı bir imza daha”

Tekfen İnşaat Genel Müdürü Mustafa Kopuz, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

Azerbaycan’daki varlığımızın 26’ncı yılında; inşasını gerçekleştirdiğimiz SOCAR Tower, Bakû Olimpiyat Stadı ve Azerbaycan Vergi Bakanlığı Binası’na ek olarak bir üstyapı projesini daha üstlenmekten mutluluk duyuyoruz. Bu proje ile Tekfen İnşaat’ın uluslararası EPC müteahhit kimliğini ve hizmet çeşitliliğini bir kez daha kanıtlarken, Bakû’nun modern bölgesine kalıcı bir imza daha atıyoruz.