Kategoriler
Kentsel Dönüşüm

Bahaş Holding kentsel dönüşüm ile 500 konutu yenileyecek

Hilal Hill Büyükçekmece, Üsküdar Mahallesi ve Bağcılar Mahmutbey’de kentsel dönüşüm çalışmalarına imza atan Bahaş Holding, bu yıl, yaklaşık 500 adet konutun dönüşüm çalışmalarını başlatacak.

Ülke genelinde, dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon adet konut bulunurken Şirket, bine yakın projeyi de tamamlayacak. Türkiye’de dönüşüm kapsamına alınan konutların 1,5 milyonunun acilen dönüştürülmesi gerekirken Bahaş, Gaziosmanpaşa’daki GOP Plevne Dönüşüm Projesi’nin çalışmalarını hızlandırdı.

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre üç etaptan oluşan GOP Plevne projesinin ilk etabı tamamlandı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde, ilk etabının yıkıldığı Hilal Hill Büyükçekmece Dönüşüm projesiyle yaklaşık 800 adet konut yapılacak.

Ayrıca, Üsküdar Bosna Bulvarı’ndaki 106 dönümlü arsa alanında, 2 bin adet konutun yanı sıra 100 adet de ticari ünitenin inşa edileceği Üsküdar Mahallesi Dönüşüm Projesinin çalışmalarına başlanacak.

Bahaş Holding, Bağcılar Mahmutbey’deki ofis, rezidans, ticari alan ve konutlardan oluşan 2 adet dönüşüm projesiyle beraber hâlihazırda var olan dönüşüm projelerini tamamlayacak.

Kentsel dönüşüm projeleri devam edecek

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Bahaş Holding, dönüşüm projelerine yenilerine ekleyecek arazi arayış ve proje geliştirme çalışmalarına devam edecek. Başlattıkları  dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bahaş Holdingin üst düzey yetkilisi Abdüssamet Bahadır, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de çözüm getirilemeyen çarpık kentleşme ve deprem gerçeği nedeniyle kritik öneme sahip olan kentsel dönüşüm projelerinin acilen hayata geçirilmesine olan inancımızla 2021’i kentsel dönüşüm yılı ilan ettik. Bu zamana kadar geliştirdiğimiz kentsel dönüşüm projelerinde elde ettiğimiz köklü tecrübe ile yeni kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştireceğiz. Hayata geçireceğimiz projeler ile bu sene 500, devam eden süreçte yaklaşık bine yakın konutun dönüşümünü tamamlamayı hedefliyoruz. İstanbul’un mimari özelliklerini yansıtan, pandemi döneminde oluşan izole yaşam ihtiyacını karşılayan projelerimizle bu yönde öncü adımlar atacağız. Bakanlığımızın da öncelikli gündem maddeleri arasında ilk sırada yer bulan bu yöndeki projelerin giderek daha da çoğalması gerektiğine inanıyoruz. Bu inancımızla yeni projelerimizi hızla olgunlaştırırken, yeni proje geliştirmeye yönelik arazi arayışlarımızı da sürdüreceğiz.

 

Exit mobile version