Kategoriler
Güncel

Bahçeşehir Koleji’nden Serik’e 70 milyon dolarlık kampüs

Bahçeşehir Koleji Serik kampüsüyle, Antalya kampüslerine bir yenisini daha ekledi. Ayrıca şehirde Antalya merkez kampüsü, Manavgat, Alanya, Lara (Muratpaşa), Kumluca ve Konyaaltı kampüsleri de mevcut. Antalya’da hizmet verecek olan yaklaşık 70 milyon dolarlık Serik kampüsünün tanıtım toplantısı 22 Şubat’taydı. Ayrıca dikkat çekmekte olan Serik kampüsü, Türkiye’de bulunan Bahçeşehir Koleji kampüsleri arasında en büyük ilk 3 kampüsten bir tanesi.

Boğazkent’teki bu toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Serik Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin de katıldı. Bununla birlikte, kaymakamın yaptığı açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk de söz konusu oldu. Atatürk’ün “çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma” hedefi de özellikle söz konusuydu. Bunun için eğitim kurumlarına değer vermenin gerekliliği de konuşulanlar arasında bulunuyordu.

Bahçeşehir Serik Kampüsü oldukça donanımlı

Bahçeşehir Serik kampüsü, 17.500 m2 büyüklüğündeki bir alanı kaplamaktadır. Yaklaşık olarak 51 dersliğe sahip olan bu kampüs, 1200 öğrenciyi bünyesinde bulunduracak kapasitededir. Kampüs anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu lisesi seviyelerindeki kurumlara sahiptir. Dolayısıyla Bahçeşehir Koleji Serik ilçesinin eğitim ihtiyaçlarına uygun bir projedir. Bununla birlikte öğrencilere sunulan imkanlardan bazıları şöyle sıralanmaktadır:

  • Açık ve kapalı spor alanları
  • 2 Adet tenis kortu
  • 2 Adet Yüzme havuzu
  • 8 Adet ders laboratuvarı

“Bahçeşehir Koleji Serik’in Sorunlarını Çözebilir”

Önemli özelliklere sahip olan Bahçeşehir Serik kampüsünün açılış toplantısında Enver Yücel söz aldı. Bahçeşehir Kolejlerinin kurucusu Enver Yücel, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı devam ederken bile eğitim vekilleriyle toplantılar yaptığından söz etti.Bunun dışında, bu büyük yatırımın Serik ilçesi için büyük bir kazanım olacağını söyledi. Ayrıca en az 200 – 300 istihdam oluşturduğu bilinen bu okulların dünyadaki en gelişmiş okullardan farksız olduğunu da iddia etti.

Hatta uzaktan eğitim konusunda Güney Koreli kurumlardan sonra Bahçeşehir’in en iyi olduğundan söz etti. Kurucu Yücel, Bahçeşehir Koleji Serik kampüsünün sadece Türkiye için değil, dünya için de önemli bir atılım olduğunu söyledi. Bununla birlikte Bahçeşehir, Türkiye çapındaki  en iddialı eğitim kurumları arasında olduğundan kampüs ilçede dikkat çekti.