Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Bakan Albayrak’tan İstanbul Finans Merkezi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Finans Merkezi ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada projenin en kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçirileceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum ile birlikte, tüm ilgili kurum, müteahhit ve bürokratların katılımıyla İstanbul Finans Merkezi toplantımızı gerçekleştirdik. İstanbul’a yakışan finans merkezini en kısa sürede ülkemize kazandıracağız” diye yazdı.

İstanbul Finans Merkezi ne zaman bitecek?

Mart ayı içerisinde düzenlenen toplantıda projede hakkında bilgi veren Bakan Albayrak İstanbul Finans Merkezi projesinin revizesi de dahil tüm konuların güncellenerek 2023 yılından önce faaliyete geçirilmesini planladıklarını belirtti. Ziraat Bankası ile Merkez Bankası binalarının inşaatlarındaki ilerlemenin olmaması nedeniyle projenin bitirilme tarihi 2020 yılından 2023 yılına ertelendi.

Çalışmaların devam ettiği İstanbul Uluslararası Finans Merkezi içerisinde, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), T.C Ziraat Bankası A.Ş., Vakıfbank A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş., Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gibi finans kurumları yer alacak.

Ağaoğlu firması proje ile ilgili tüm hafriyat işlerini, zemin iyileştirmesini, ortak altyapıyı, ulaşım yollarını, kapalı otopark ve açık otoparklar ile ilgili yapması gereken ofis ve konut alanlarının kaba inşaatını bitirmiş durumda. Tahincioğlu firması ile İş GYO firması da  kaba inşaatı tamamlamış durumda. Bu üç firma da projedeki ince işleri tamamlamak için diğer projelerin inşaat seviyesinin artmasını bekliyorlar.