Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

Bakan Koca: Karşılığı elbette bu değil, biliyorum… Tablo yayımlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; vaka artışındaki ön sıralarda yer alan illerin Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri olduğunu; durumu ağırlaşan hasta sayılarındaki bu artışın İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat illerinde gerçekleştiğini kaydetti.

Bugün de tedbir çağrısını yinelen Bakan Koca, “Son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illerimiz; Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri. Ağır hasta sayısı en çok olan illerimiz; İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat. Tedbirlere birlikte uyarak başarılı olabiliriz. Birlikte tedbirli olalım.” dedi.

Sağlık Bakanı, ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik ek ödemenin üç ay daha uzatıldığını duyurdu. Doktor Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden “Sağlık çalışanlarımıza yapılan ek ödeme süresi pandemi nedeniyle 3 ay daha uzatılmıştır. Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Aktif vaka sayısı 22 bini aştı

Aktif vaka sayısındaki artış, sürüyor. Mevcut koronavirüs hastası sayısı 512 kişi daha artarak 22 bin 28’e tırmandı. İki gün önceki artış 538, dünkü artış ise 633 kişiydi. Öte yandan 11 kişinin daha durumu ağırlaştı. Durumu kritikleşen hasta sayısındaki bu artış, iki gün önce 35, dün ise 15’ti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 6 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre 96 bin 842 teste karşılık bin 578 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 53 kişi daha yaşamını yitirdi. Bir günde iyileşen kişi sayısı ise bin 13 oldu.

Toplam vaka sayısı 300 bine yaklaştı

Bakanlık tarafından yayımlanan 6 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre 7 milyon 779 bin 539 teste karşılık 279 bin 806 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 6 bin 673’e tırmanırken hastalığı atlatanların sayısı 251 bin 105.

Vakalar arasındaki zatürre görülme sıklığı iki ve üç gün öncesine göre aynı kalarak düne göre ise yüzde 0,1 yükselerek yüzde 7.6 seviyesine çıktı.

Taşınmaz Haber