Kategoriler
Emlak Haberleri

Bakan Kurum’dan Bodrum’daki kaçak yapılarla ilgi açıklama

Bodrum’da inşa edilen kaçak yapılar ile ilgili incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konu le ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurum yaptığı açıklamada; “119 proje için tebrik haklarımızı gerçekleştirmiş olduk. Bugün itibariyle baktığımızda bu 19 projenin 10 tanesinin yıkım işlemleri başlatıldı. 9 adet projeye ilişkin de bugün valimiz, kaymakamlarımız, jandarmamız yine sahil güvenliğimizin aldığı tedbirlerle belediyemizde birlikte yıkım işlemlerde bakanlığımıza birlikte fiilen gerçekleştiriyoruz. Şu an itibariyle de 19 projede 2.100 bağımsız bölüme ilişkin de yıkım işlemleri süratli bir şekilde giderilecek ve yakın zamanda da imara uygun hale getirilecektir.

Bunun dışında açıkçası Bodrum’da tüm sahil kesiminde incelemelerimiz devam ediyor. Bu anlamda 9 ilçemizde çalışamalar 30 gündür aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Ekibimiz Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Milas, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Ula kıyılarında denetimlerini sürdürüyorlar ve sürdürmeye devam edecekler. Bugün itibariyle baktığınıza Türkiye’mizde imar barışına uyumayan 21.000 kaçak yapı tespiti gerçekleştirdik. Bu yapıların 8.000’i sahil kesiminde yer alıyor. Bunların 850’ye yakınlı bugün itibariyle yıkmış durumdayız. Kararlı bir şekilde de 21.000 kaçak yapı yıkımını da gerçekleştireceğiz. Biz, bize emanet olarak bırakılmış bu doğal güzelliklerimizi koruyarak gelecek nesillere aktarılması noktasında çalışmalarımızı azimle kararlılıkla devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliği çerçevesinde az katlı bizim kültürümüze, geleneğimize uygun binaları hayata geçirmeye gayret göstereceğiz. Bu çerçevede çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Bu anlamda bütün kaçak yapıların yıkılacağını, imar barışına uymayan tüm yapıların yine devletimiz eliyle yıkılacağını tüm vatandaşlarımıza bildirmek isterim.

Bize desteğini esirgemeyen başta sayın valimiz olmak üzere İçişleri Bakanlığımıza emniyetimize, jandarmamıza, sahil güvenliğine, kaymakamlığımıza, belediyemize tüm birimlere teşekkür ediyorum.” dedi.