Kategoriler
Emlak Haberleri

Bakan Kurum’dan Sur Yapı Antalya projesine ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Sur Yapı’nın Antalya’nın Kepez-Santral bölgesinde hayata geçirdiği Sur Yapı Antalya projesini ziyaret etti. 8 milyar liralık yatırım değerine sahip Sur Yapı Antalya projesi ile Antalya, 70 bin kişinin yaşadığı yeni bir şehre kavuşacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas’tan projenin gelişimi ile bilgi alan Bakan Murat Kurum, incelemeleri sonrasında açıklamalarda bulundu.

Sur Yapı Antalya projesinin Antalya ve bölge için çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyleyen Bakan Kurum, projenin Kepez-Santral bölgesi için örnek olacağını dile getirdi.

Sur Yapı Antalya projesi, ilk etapta 93 bloktan ve 6 bin 417 daireden meydana geliyor. İlk etabın kaba inşaatı yüksek oranda tamamlanırken ikinci ve üçüncü etapların inşaatlarına da başlandı. Projede ilk teslimler 2019’da gerçekleştirilecek.

1 milyon 300 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa alanı üzerine inşa eidlen projede 19 bin bağımsız birim yer alıyor. Projede daireler, ofisler, home ofisler, dükkanlar, çarşılar, okullar, sağlık alanları, ibadet alanları, sosyal alanlar, müzeler ve büyük bir kent parkı bulunacak.

249 bin metrekare yeşil alana sahip olacak projede; şehir parkı, gölet, sera, çocuk oyun alanları, aktivite alanları, süs havuzu, koşu parkı gibi birçok sosyal donatı özelliği yer alacak.