Kategoriler
Proje Haberleri

Bakan Murat Kurum yeşil alan kazandırıyor

Bakan Murat Kurum tarafından Ankaralıları sevindirecek projenin detayları duyuruldu. Yeşil alanların Ankara’ya kazandırılacağı bilgisi verilirken, beklenen alanın toplamda 3 milyon metrekareye ulaşacağı söylendi.

Bakan Murat Kurum müjdeli haberi verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara’da yeşil alan projesini başlatıyor. Bakan Kurum, daha önce Ankara Mamak bölgesinde açtıkları millet bahçesini hatırlatarak, Başkent genelinde 12 millet bahçesi inşasına başladıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen Mamak bölgesindeki millet bahçesi açılışından sonra, şimdi de Ankara’ya 3 milyon metrekarelik yeşil alan kazandırılacak.

Yeni tip koronavirüs (covid-19) hastalık sürecinde dünya genelinde işlerin aksamasına karşı, inşaat alanları Türkiye’de sıkı çalışmalarına devam ediyor. Bakan Murat Kurum, yakın zamanda millet bahçesi inşası devam edilen Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanına ziyarette bulundu. Burada yaptığı açıklamalarda Ankara’ya toplamda 12 millet bahçesi kazandıracaklarını söyleyen Kurum, bu sayede yeşil alanların 3 milyon metrekare rakamına ulaşacağını aktardı.

Basın mensupları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında yapılan millet bahçesi hakkında detay vermeyi unutmayan Bakan; 637 bin metrekare alanın sadece Atatürk Kültür Merkezi (AKM) üzerinde kurulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanın bizzat talimat verdiği bahçe için, bu yıl sonunda tamamlanması bekleniyor.

Dünyada bir ilk gerçekleştiriliyor

Bakan Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, AKM Millet Bahçesi’nin sadece Ankaralıları ilgilendirmediği belirtildi. Tüm dünyayı ilgilendirecek olan bu proje; kır lokantası, yöresel ürünlerin pazarlanacağı alanları, millet kütüphanesi ve kıraathanesi ile dikkat çekecek. Ayrıca ziyaretçilerin herhangi bir otopark sorunu yaşamaması adına 1100 araçlık kapalı otopark inşa ettiklerini belirten Bakan, 5 bin kişinin eş zamanlı konferans yapabileceğini de duyurdu.

Sergi alanlarının titizlikle düzenlendiği süreçte Türkiye’nin kültür kazanımı yaşaması bekleniyor. Ayrıca millet bahçesinde 6 bin metrekarelik biyolojik gölet hazırlanırken, gölet içerisine yerleştirilen ışık-ses cihazları ile her yaşa hizmet verilecek. Aileleri sevindiren bir diğer detay ise çocuk alanlarının yoğunluğu oldu. Macera parklarının bulunduğu alan içerisinde 1,5 kilometrelik bir teleferik ile gençler de unutulmadı.

Yıl sonu tamamlanması beklenen millet bahçesinin, Ankara’ya ve Türkiye’ye değer katması bekleniyor. Ayrıca dünya üzerinde bir ilkin gerçekleştirildiği bu projede, Türkiye isminden söz ettirecek.