Kategoriler
Ekonomi

Bakan Varank’tan KOBİ’lere destek mesajı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan KOBİ’lere iki alt başlıktan meydana gelen yeni bir destek mesajı geldi. Bu gelişme doğrultusunda KOSGEB sanayide dijital dönüşüme yönelik yeni bir adım atmış oluyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Akıllı dijital teknolojileri geliştiren KOBİ’lere destek verileceğini söyledi. Bu aşamada ilk olarak bu işe ayrılan tutar 250 milyon lira olarak belirlendi.

Bu uygulama ile Türkiye sanayinin küresel güçte rekabet edebilmesi için gerekli olan en önemli kalmlerden biri olan akıllı dijital teknolojiler ile ilgili Ar-Ge süreçlerini önemli ölçüde tamamlayıp ürün aşamasına getiren ve ayrıca üretim süreçlerini dijitalleştirmek isteyen KOBİ’lere ilk kez devlet tarafından destek verilecek.

Teknoloji geliştiricisi KOBİ’lere yönelik çağrı kapsamında işletme başına 300 bin TL’si geri ödemesiz, 350 bin TL’si ise teminat karşılığı geri ödemeli olmak üzere toplam 650 bin TL’ye kadar destek verilecek.

Akıllı dijital teknolojileri imalat süreçlerine katmak isteyen KOBİ’ler için ise işletme başına 300 bin TL’si geri ödemesiz, 700 bin TL’si teminat karşılığı geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon TL’ye kadar destek verilecek.