Kategoriler
Ekonomi Gündem

Bakan Yardımcısı: VW’nin yatırımı devam edecek

Manisa’da fabrika kurmayı planlayan otomotiv firması Volkswagen (VW), Suriye’ye yönelik Barış Pınarı Harekâtı’nın başlamasının ardından bu kararını ertelediğini duyurmuştu.

Kararlarından vazgeçmediklerini, Türkiye’den başka bir yerde fabrika kurmak istemediklerini aktaran Almanyalı otomotiv firmasından bir yetkili kararlarını erteleme gerekçesini ise savaştan dolayı marka imajının zarar görme ihtimali olduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı’ndan yatırım açıklaması

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay konuyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye’deki Şirketin kurulduğunun altını çizen Turagay, firmanın yatırımına devam edeceğini ifade etti. Bakan Tuna Turagay firmanın yatırım kararını ertelediği ve iptal ettiğine yönelik bir soru üzerine çeşitli spekülasyonların yapıldığını belirtti.

Rıza Tuna Turagay, şöyle konuştu: “VW, şu anda yatırımı durdurmuş durumda değil. Bunu net bir şekilde ortaya koyalım. VW yatırımı devam edecek. Şirket kuruldu biliyorsunuz. Bir ‘on hold’a (beklemeye) alınmış durumda, o da mevcut konjonktürden kaynaklanan bir şey. Bununla ilgili sürekli spekülasyonlar çıkarılması da aslında hoş değil. Sonuçta şirketin yönetim kurulu bir karar almış. O karar çerçevesinde şirket de kurulmuş, gerekli adımlar da atılacak. Ben orada bir olumsuzluk görmüyorum.”

Volkswagen kararını erteledi

Volkswagen markasının fabrikasının çalışmalarına 2020 yılında başlanması planlandığı söyleniyordu. 2022 yılında üretime geçeceği söylenen fabrikanın inşa tarihinin ertelendiği duyuruldu. Almanya’da bir gazete, otomotiv firmasının Türkiye’de fabrika kurma kararının geçici bir süreliğine askıya aldığını bildirdi.
Otomobil markasında görev yapan bir yönetici Almanyalı ekonomi gazetesi Handelsblatt’a verdiği demeçte “Türkiye’nin Suriye’de başlattığı harekat uluslararası tepki aldı. Fabrikanın açılışı şirketin itibarına zarar verebilir. Bölgedeki durumu büyük bir kaygıyla izliyoruz.” dedi.
Aşağı Saksonya Eyaleti Başkanı ve Volkswagen Yönetim Kurulu üyesi ise “İçinde bulunduğumuz şartlar altında VW’nin Türkiye’ye yatırım yapması söz konusu olamaz. Kuzey Suriye’den bize korkunç resimler ulaşıyor.” diye konuştu.