Kategoriler
Ekonomi Gündem

Bakan’dan Volkswagen hakkında açıklama

Volkswagen fabrikasının Türkiye’de kurulması kesin gözüyle bakılırken Volkswagen’da çalışan birkaç yetkilinin yanı sıra Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan da sürece dair olumlu yanıtlar geldi.

Ruhsar Pekcan, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın programına konuk oldu. Ahmet Hakan’ın gündeme daire sorularını yanıtlayan Pekcan, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren köklü marka olan Volkswagen’ın Türkiye’de kuracağı fabrika hakkında açıklamalarda bulundu.

Ünlü Alman markası Volkswagen’ın kuracağı fabrikanın Manisa’da yer alacağını söyleyen Bakan Pekcan, “Volkswagen’ın yeni üretim otomobili için Türkiye için olumlu bakılıyor. Alman bakanlarımızla da konuştuk. Bu tarz açıklamalarda bulundular. Manisa’da yapılacak, yöresi bile belli ancak o konu Bakanımız Varank’ın çalışma alanı tabii.” dedi.

“Alman Bakanlığı çok olumlu açıklamalar yaptı”

“Alman Bakanlığı çok olumlu açıklamalar yaptı” sözlerini kaydeden Bakan Pekcan, fabrikanın kurulacak yerin belirlendiğini ifade ederek “Finale çok yaklaşıldı.” dedi.

“En geride olduğumuz, girişim ve haberleşme grupları”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Volkswagen’ın yanı sıra gündeme dair diğer birçok konuya da yanıt getirdi. “Ticaret savaşları, teknoloji savaşları aslında” sözleriyle teknoloji ve bilişim sektörünün önemine vurgu yapan Ruhsar Pekcan, “Bütün stratejilerimizi teknoloji odaklı üretime dayalı olarak hazırlayacağız.” sözlerini kaydetti.

Hazır giyim sektöründe Türkiye’nin uluslararası ihracattaki payının yüzde 2.7 oranında olduğunu belirten Pekcan, “Hazır Giyim ve Tekstil bizim gururumuz.” ifadelerine yer verdi.

Teknoloji odaklı üretim hakkında konuşan Bakan Pekcan, “Teknoloji seraları yapmak istiyoruz. Yeri talep odaklı olacak. Biz çalışmalarımızı yaptık, taslak çalışmalarımızı. Bizim zaten çalışma grubumuzda melek yatırımcılar, start-up’lar var. TEKNOFEST de buna dahil mesela.” dedi.

Brexit kararı ihracatı 2 milyar dolar etkileyecek

Birleşik Krallık’ın olası Brexit kararını değerlendiren Bakan Ruhsar Pekcan, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden anlaşmasız olarak ayrılması (Brexit) hâlinde Türkiye’nin ihracat gelirinin 2.4 milyar dolar seviyesinde azalacağını belirtti.