Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Bakanlıktan altı ayda 307 milyon liralık kira yardımı

Bu yılın ilk yarısında kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamındaki hak sahiplerine yapılan kira yardımı, 307 milyon lirayı buldu. Bu dönemde 48 bin 240 kişiye yardım yapıldı. Yardımın 244 milyon lirası riskli yapılar için 63 milyon lirası da riskli alanlar için yapıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2012’de yürürlüğe konulan 6306 sayılı “Afet Riski Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ve kanunun uygulama yönetmeliği kapsamında kentsel dönüşüm uygulama alanlarında (riskli alan, rezerv yapı alanı ve riskli yapıların bulunduğu parseller) hak sahiplerine kira yardımında bulunmaya devam ediliyor.” ifadeleri kullanıldı.

İllere yapılan kira yardımı

Bu yılın ilk altı ayında yapılan kira yardımları, en fazla İstanbul, Ankara, Elazığ, Antalya ve İzmir illerinde oldu. Bu dönem içerisinde İstanbul’daki yardım tutarı, toplam 135 milyon 600 bin lirayı buldu.

Bakanlığın Ankara’da yaptığı bu yardımlar, toplam 28 milyon 569 bin liraya ulaştı. Elâzığ’daki bu tutar, 26 milyon 900 bin lira olarak kayda geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu dönemde Antalya’da 14 milyon 900 bin lira yardım yaptıklarını belirtti. İzmir’de bu tutar, 14 milyon 200 bin lira.

Geçtiğimiz yıl 106 bin 980 kişiye yapılan yardımının ise 681 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

Yardımlar 4 milyarı aştı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2012 yılından 2020 yılının haziran ayına kadar 743 milyon liralık riskli alan kira yardımı, 3 milyon 412 milyon lira da riskli yapı yardımı yaptıklarını aktardı.

Yardım yapılan hak sahiplerinin sayısı 351 bin 260 kişiye ulaşırken yardım tutarı 4 milyon 155 milyon liraya ulaştı.

Kira yardımı süresi

Kira yardımı süresi riskli alan dışındaki riskli yapılarda 18 ay sürerken aylık kira bedeli, Bakanlık tarafından belirleniyor.

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis illeri için kişiye 715 liralık yardımda bulunulurken devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yurttaşlara yapılan söz konusu yardım, Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce’de ise 810 lira.