Kategoriler
Gündem

Bakanlıktan koronavirüs tedbiri: Eğlence mekânları kapatılıyor

İHA’nın haberine göre; yarın saat 10.00’dan itibaren bar, disko, diskotek, gece kulübü gibi eğlence mekânları geçici bir süre kapatılacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından bütün illere gönderilen Genelgede “Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri” kategorisinde olan bu yerler, kapatılacak. Genelgede salgının yayılmasını engellemek ve yurttaşları korumak için Sağlık Bakanlığı ile değerlendirme yapıldığını, bu değerlendirmede vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskinin artacağı öngörüsünde bulunulduğu yer aldı.

Kolluk kuvvetleri denetleyecek

Sağlık Bakanlığı, alınması kararlaştırılan tedbirlere ilişkin vali veya kaymakamlar tarafından il ve ilçe belediyeleriyle beraber söz konusu Kanun hükümleri doğrultusunda tedbirlerin titizlikle uygulamaya geçirilmesini emreden Genelgede konunun kolluk kuvvetleri tarafından takip edilmesi ve hiçbir aksaklığa yer verilmemesi istendi.

Öte yandan umreden Malatya‘ya dönen yurttaşlar salgın şüphesiyle kontrolden geçirildi. Geçtiğimiz günlerde Malatya‘ya dönen yurttaşların bazılarında semptomlar keşfedildi. Bu hastalar, tedbir amacıyla  Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

İHA’nın aktardığı bilgilere göre yeni tip koronavirüs salgınına yakalandığı şüphesiyle gözlem altına alınan vatandaşların test işlemlerinin sürdüğü aktarıldı. Sağlık görevlileri ise özel giysiler giyerek işlem yaptı.

Konya Valiliğinden açıklama geldi

Umreden dönen vatandaşlar, Konya’da karantina altına alınırken konuyla ilişkin Valilikten açıklama geldi. Suudi Arabistan’dan dönenler için karantinanın Konya’ya alınmasının neden olarak Umreden dönen yurttaşların çoğunluğunun Konyalı olması;  yurt kapasitesinin yeterli sayıda ve yurtların olması, sağlık hizmetlerinin geniş olması olduğu belirtildi. Valilik, bu kararın Sağlık Bakanlığı tarafından alındığını kaydetti.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; “Devletimiz tarafından uygulanmakta olan korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışında seyahat amaçlı bulunan (umre seyahatleri dahil) tüm vatandaşlarımızın ülkemize dönüşleri genel bir planlamaya göre yapılmaktadır. Bu kapsamda umre ziyaretinden dönen vatandaşlarımız, Ankara ve Konya illerinde karantinaya alınmıştır.” açıklamalarında bulunan Konya Valiliği “Bu uygulama endişe edilecek bir durum değil, tamamen tedbir amaçlı.” ifadelerini kullandı.