Kategoriler
Emlak Haberleri

Balköy Projesi’nin lansmanı kurumları aynı hedefte bir araya getirdi

Balköy Projesi’nin tanıtım lansmanı başarıyla tamamladı. “Ankara Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Kırsalda Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı” başlığı altında Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından finans edilen projede tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının Ballıkpınar Mahallesi’nde gerçekleştirildiğini bildiren proje sorumlusu, ortak çalışma alanının Gölbaşı Belediyesi ile Ankara Hacı Bayram Üniversitesi’nin iş birliğince değiştirileceğini yazılı olarak açıklamıştır.

Balköy Projesi’nin lansmanı Ballıkpınar Mahallesi’ndeydi

Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje, Gölbaşı Belediyesi ile Ankara Hacı Bayram Üniversitesi’nin iş birliğince tamamlanacak. Ankara Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Kırsalda Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan projenin ismi ‘Balköy’ oldu.

Proje sorumlusu tarafından verilen bilgiler doğrultusunda tanıtım lansmanının Ballıkpınar Mahallesi’nde gerçekleştirildiği öğrenildi. Katılımcılar arasında Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu ön sıralarda bulunmuştur. Önemli isimlerin ardından gelenler ise muhtarlar ve diğer davetlilerdi.

Tanıtımda sunumu başlatan isim Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu oldu. Projenin esas amacında Ankara Gölbaşı ilçesinin Ballıkpınar Mahallesi’nin ekonomiye katkı sağlaması ve faaliyet bazında gelişmesi fikri yatıyor. Dönem bakımından uzun sürece yayılacak yatırım fikri, turizmde bölgenin cazibe merkezine dönüşmesini sağlayacak.

Proje diğeri ilçelere örnek oluyor

Tanıtım konuşmasında dikkat çeken ayrıntılardan birisi ise bölgenin turizm merkezine dönüştürüleceği fikri vardı. İlçenin yakın zamanda Balköy Projesi ile diğer ilçelere, hatta diğer illere örnek teşkil etmesi beklenmektedir. Gölbaşı halkına uğurlu gelmesi amaçlanan projede iyi dilekler ve güzel temenniler, kaymakam ile dekan aracılığıyla vatandaşlara iletildi. Projede alan çalışmalarının başlamasının akabinde, değişimler 40 yıl önceki Balköy Mahallesi’ne kavuşulacağı hayallerini barındırmaktadır.

Gölbaşı’nın her şeye layık olduğu bir ilçe olduğunu belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, ilçeyi turizmde, tarımda, tarihte ve sanayi tesislerinde öne çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca hizmette sınırların bulunmadığı proje için eğitim kampüsleri bölgenin okur yazar kapasitesini yükseltecek. Tüm bu bileşenleri göz önünde bulundurduğumuzda ilçe tek başına Ankara’nın en önemli merkezi haline geliyor. Projeyle birlikte gerçekleşen hayaller ilçenin değerini her alanda başarıyla yükseltecek.

Mahalle çekim ve cazibe merkezine dönüşüyor

Ramazan Şimşek, bölgedeki çalışmaların okul binalarının yenilenmesiyle başlayacağını söyledi. Daha sonra sağlık ocaklarının tadilatı, mahalle meydanın düzenlenmesi hedef sıralamasına giriyor. İlçede üreticiye verilen desteklerin göz ardı edilmeyeceğini belirten Şimşek, yöresel ürünlerin satışları için alan oluşturacaklarını açıkladı. Ayrıca örnek pansiyonların yapılması ve rekreasyonların alanları ile Ballıkpınar Mahallesi’nde kapasite aşılacak. Turizm ve tarımda yükselen potansiyel, kırsal alan sakinlerinin yaşamlarını yeniden düzenleyecek ve yaşam refahında ivme kazandıracaktır. Bu sayede Gölbaşı Belediyesi’nin destek vermeye devam edeceği Balköy Projesi’nin ilk adımları gerçekleşen tanıtım lansmanında atılmış oldu.

Gölbaşı’nın değerini birlikte ortaya koyuyorlar

Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan sunum konuşmasında mahallenin önemini yeniden ele aldı. Buna göre, Gölbaşı Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmada değerler beş başlık altında toplanmıştır. Eğitim, kültür, tarım ve sanayi gibi belli başlı temel değerlerin başlıkları oluşturduğunu söyleyen Bilgihan, sektörde emek verenlere yönelik çalışmalar yaptıklarından söz etti. Mahallenin yeniden taranarak ilçenin değeri ortaya koyulmuş ve istenilen amaçlar doğrultusunda Kırsal Kalkınma’da örnek model oluşturulmuştur. Projede heyecanın devam ettiği süreçte üç büyük kurum gücünü ortaya koymaktan çekinmiyor.