Kategoriler
Konut Kredisi

Banka Konut Kredisi Faiz Oranlarında son durum

İnşaat sektöründe kamu banka konut kredisi faiz oranlarının yükselişe geçmesi ile faiz oranlarında artış aynı zamanda dönüşümler başlamıştır. Ayrıca ikinci el konutlardaki faiz oranlarının değişimi nasıl? Kredi oranlarındaki son durum ne? Bu gibi soruları detaylı bir şekilde bu haber sizlere sunacaktır.

Faiz Oranları hakkında 

Yüzde 0,75 faiz oranı ikinci el konutlarına uygulanırken yüzde 0,64 faiz oranları da sıfır konutlara uygulanmaktadır. Aynı zamanda 180 aya vadelendirme imkânı da sunuyor. Ayrıca bu ikinci el konutların faiz oranlarının değişimini ve vadelendirme haberlerini güncelleyen kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank oldu. Ayrıca sıfır konutlarda ise faiz oranları ve vadelerde bir değişim gerçekleşmez. İkinci el konutlarında ise banka konut kredisi faiz oranları ve vadelendirme ile çeşitli güncellemeler olmaktadır.

Banka Konut Kredisi Faiz Oranlarının Yükselişi

Genel olarak konut kredisindeki faiz oranlarında yükseliş meydana gelmiştir. Ayrıca ikinci el konut kredilerinde yüzde 0,75 faiz oranı yüzde 0.79’a yükseliş göstermektedir. 180 aydan 120 aya düştüğü açıklanmıştır. Aynı zamanda buna göre toplam faiz oranları ve vadelerin aylık ödeme miktarını nasıl olacağını bankalar tek tek açıklamıştır. Banka açıklamalarına tek tek bakacak olursak;

Ziraat Bankası Oranlar

Taşıt kredisi kaskolu= 1.56

Konut kredisi= 1.37

Tüketici kredisi= 1.51

Vakıfbank Oranları

Taksitli ihtiyaç kredisi= 1.54

Sarıpanjur konut kredisi= 1.32

Taşıt kredisi= 1.50

İş Bankası Faiz Oranları

Taşıt kredisi= 1.55

Ev kredisi= 1.45

İhtiyaç kredisi= 1.65

Halkbank Faiz Oranları

Konut kredisi= 1.38

Taşıt kredisi= 1.54

İhtiyaç kredisi= 1.54

Akbank Faiz Oranları

Taşıt kredisi= 1.67

Konut kredisi= 1.39

Direkt Kredi= 1.82

İhtiyaç kredisi= 1.81

TEB Faiz Oranları

Taşıt kredisi= 1.34

İhtiyaç kredisi= 1.52

Konut kredisi= 1.75

Garanti Bankası Faiz Oranları

Konut kredisi= 1.46

Taşıt kredisi= 1.74

İhtiyaç kredisi= 1.69

QNB Finansbank Faiz Oranları

Standart konut kredisi= 1.74

Taşıt kredisi= 1.79

İhtiyaç kredisi= 1.44

DenizBank Faiz Oranları

İhtiyaç kredisi= 2.31

Taşıt kredisi= 1.74

Tüketici kredisi= 2.35

Konut kredisi= 1.58

Bu şekilde şekilde bankaların teker teker faiz oranları hakkında bilgiler verilebilir. Ayrıca buna bakarak bankadaki ödemeler gerçekleştirilir. Güncel olarak konut kredisindeki faiz oranları değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda ikinci el konutlardaki bu değişiklikler bankalar arasında açıklanmaktadır. Ancak sıfır evlerde bu gibi oranlar değişiklik göstermeyebilir. Ayrıca bankaların web sitelerinde bu tür bilgileri bulmanız mümkündür.

Diğer konut kredisi haberleri için tıklayınız…