Kategoriler
Ekonomi

Bankalar çalışma saatlerini değiştiriyor

Yoğun iş hayatını sürdüren bankalar hizmet saatlerini koronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle değiştiriyor. Özellikle temasın yoğun olduğu çalışma koşullarında vatandaşların sağlığı gözetildi.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı

Koronavirüs tedbirlerinin arttırıldığı günlerde, bankalar için yeni mesai saatleri belirlendi. Buna göre Türkiye Bankalar Birliği tarafından getirilen öneride çalışma saatlerini 12:00 ile 17:00 olarak teklife sunuldu. Temasın yoğun olduğu bölgelerden biri olan bankalarda, özellikle virüslerin yüzeyler üzerine tutunduğu ve belirli yaşam süresine sahip olduğu düşünülürse verilen karar doğru olabilir.

Bununla birlikte işlemlerini sürdüren bankalar, çalışma koşullarına bakıldığında risk grubuna kolaylıkla giriyor. Temasın yoğun olduğu banka şubelerine koronavirüse (covid-19) alınacak tedbirler arasında banka çalışanları da düşünüldü.

Dünya genelinde tedbirler artıyor

Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa’da salgın önlemleri arttırılırken; Türkiye’de de yeni kararlar alınmaya devam ettiriliyor. 65 yaş ve üstü ile kronik hastalara gelen sokağa çıkma yasağı ile risk faktörlerinin yüksek olduğu vatandaşların sağlığı önemsendi. Bu sırada bankalarda işlemlerini zaruri olarak sürdürmeye devam edenler ve çalışanların sağlığı da gözetilmelidir.

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu açıklamalarında tavsiye olarak sunulan yeni çalışma saatleri ortaya atıldı. Öğlen 12 ve akşamüstü 17 arasında değişen mesai saatleri, müşterilere doğrudan hizmet veren birimler tarafından kabul edilebilir ve çalışma saatlerinde isteğe göre esneklik sağlanabilir.

Bankalar değişikliğe gittiği takdirde hizmette bulunduğu müşterilere bilgilendirme yapacaktır. Yeni alınan kararlar neticesinde çalışanların ve müşterilerin kalabalık ortamdaki temastan uzaklaşması sağlanacak. Hastalığın yayılım hızı düşünülürse alınan bu tedbir doğru olacaktır.