Kategoriler
İhaleler

Bartın’da 158 konutluk projenin ihale tarihi milletvekili tarafından verildi

Bartın’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni bir konut projesine imza atıyor. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç tarafından yapılan açıklamaya göre; Bartın’da 158 konutun inşası için yapım ihalesi 6 Ocak 2021 tarihine alındı.

Bartın’da 158 konutluk proje

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), çatısı altında dar ve orta gelirli vatandaşlar ev sahibi olmaya devam ediyor. Proje sayısını günbegün büyüten TOKİ, çalışma alanlarını Türkiye’nin dört bir yanına yaydı. Son olarak yeni istikametine Bartın’ı ekleyen TOKİ, 158 konutluk projeye imza atacak. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise müjdeli haberi veren isim oldu.

Yapım ihalesinde tarih belirlendi

Bartın’da Toplu Konut Projesini başlatan TOKİ, merkez ilçede inşa edilmesine karar verilen konutlar için ihale tarihi verdi. Konuya ilişkin bilgilendirmeyi yapan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yapım ihalesinin 6 Ocak 2021’de gerçekleştirileceğini söylüyor. İhalede kazanan firmanın 158 konutun yanı sıra 1 adet camii inşaatı ve altyapı ile çevre düzenlemesi işini üstlenmesi beklenecek. Milletvekili yaptığı açıklamanın ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile diğer emektarlara teşekkürlerini iletti.

Konutlar 2+1 ve 3+1 arasında değişiyor

Bartın’ın merkezine inşa edilmesi beklenen 158 konutun yatay mimariye hakim olması tasarım sürecine girdi. Mahalle ve komşuluk kültürünün yaşatılacağı projede, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri mevcuttur. Bartın’da şimdiye dek 890 TOKİ konutunun inşa edildiğini belirten Milletvekili Tunç, bu sayede toplamda bin 210 ailenin ev sahibi olduğunu hatırlatıyor. Bartın’ın Merkez Dallıca bölgesinde inşaatına başlanan 424 konut hakkında konuşan Tunç, 300 konutta taleplerin toplandığını duyurdu. İnşaat halinin bitmesinin ardından il genelinde TOKİ’den ev sahibi olan aile sayısı bin 934’e çıkacak.

TOKİ haberlerine göz atmak için tıklayınız.