Kategoriler
Ekonomi Gündem

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı

Ekipmanları, çalışanları ile Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi artık açıldı. Hastanede hasta kabulüne de başlandı. Açılışı 21 Mayıs 2020 tarihinde Perşembe günü yapıldı. Hastanenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemi ile katıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe’de katıldı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde, “Hastanesi’nin ülkemiz, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Japonya Başbakanı Şinzo Abe’ye açılışımıza iştirak ettiği için ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sadece estetik bakımdan değil, teknolojik altyapısı, konumu ve imkanları ile İstanbul’un gurur abidelerinden biri olacak bir eseri daha ülkemize kazandırdık.” dedi.

Erdoğan, “İsmi ile müsemma olması için hastanemizin çevresindeki 15 dönümlük alanı binden fazla çam ve baharın müjdecisi kiraz çiçeği ağacı ile donattık, donatmaya devam edeceğiz. Özellikle dostluğumuzun kalıcı olmasını İnşallah sembolize eden bir adım olur.” dedi.

Dev bir hastanenin tam da ortasında 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip şehir hastanesi ve erişkin, çocuk, travma, kadın doğum, acil servisleri yer alıyor. Yani 4 ayrı acil servis yer alıyor. Hastanenin yoğun bakım ünitesine girildiğinde ilk olarak göze çarpan yerli solunum cihazlarının yer aldığı oluyor. Hastane içerisinde 456 yataklı yoğun bakım ünitesi yer alıyor.

Hastane içerisinde 725 adet poliklinik var

Türk Japon işbirliği ile hayata geçirilen hastane 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanıklı olarak inşa edildi. 2 bin 682 yatak kapasiteli hastanenin 654 kişilik 2 adet konferans salonu yer alıyor. 789 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa alanı üzerinde inşa edilen hastane 725 adet poliklinik yer alıyor.  Xoft Intraoperatif Radyoterapi (IORT) sisteminin ilk defa kullanılacağı hastane Enerji ve Çevre Dostu tasarımı ile inşa edildi. Çevre düzenlemesi yapılırken hastane etrafına çam ve sakura ağaçları dikildi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yollarının yapımı ise büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Hastane etrafında yer alan yollarda 2×3 şeritli, 2.2 kilometre, 2×2 şeritli 1.1 kilometre, 2 şeritli tek yön 3.8 kilometre olmak üzere toplam 7.5 kilometre aks uzunluğundaki yol ve 480 metre uzunluğundaki Sağlık Kent Viyadüğü hayata geçirildi.