Kategoriler
Ekonomi Gündem

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yarın açılıyor

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 21 Mayıs 2020 tarihinde Perşembe günü açılışı yapılacak. Daha önce ilk etabı 20 Nisan 2020 tarihinde açılan şehir hastanesi yarın da tam kapasite ile çalışmaya başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü yapılan kabine toplantısı ardından yapılan açıklamada hastanenin ismine ekleme yapılarak değiştirildi.  Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı bitiminden sonra yaptığı açıklamada, hastanenin adına Çam ve Sakura kelimeleri eklenerek hastanenin isminin Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olduğunu belirtmişti.

Hastane açılışı yarın yapılacak

Açılışı 21 Mayıs 2020 tarihinde Perşembe günü yapılacak olan hastanenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemi ile katılacak. Açılış için yapılan çalışmaların da tamamlandığı belirtiliyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe’de katılacak.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 2 bin 682 yatak kapasiteli

2 bin 682 toplam yatak kapasiteli hastanede toplam 456 adet yoğun bakım yatak sayısı mevcut.  Günlük 35 bin ayakta hastanın ihtiyacını karşılayabilecek olan hastane aynı zamanda 500 özellikli ameliyat yapılabilecek kapasiteye sahip. 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip hastanede 90 adet ameliyathane ve 4 adet acil servis bulunuyor. 30 bin metrekare kapalı alan içerisinde erişkin, çocuk, travma ve kadın doğum acil servisleri bulunuyor. 10 bloktan meydana gelen şehir hastanesinde 3 adet heliport yer alıyor.

Hastane içerisinde 725 adet poliklinik var

Türk Japon işbirliği ile hayata geçirilen hastane 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanıklı olarak inşa edildi. 2 bin 682 yatak kapasiteli hastanenin 654 kişilik 2 adet konferans salonu yer alıyor. 789 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa alanı üzerinde inşa edilen hastane 725 adet poliklinik yer alıyor.  Xoft Intraoperatif Radyoterapi (IORT) sisteminin ilk defa kullanılacağı hastane Enerji ve Çevre Dostu tasarımı ile inşa edildi. Çevre düzenlemesi yapılırken hastane etrafına çam ve sakura ağaçları dikildi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yollarının yapımı ise büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Hastane etrafında yer alan yollarda 2×3 şeritli, 2.2 kilometre, 2×2 şeritli 1.1 kilometre, 2 şeritli tek yön 3.8 kilometre olmak üzere toplam 7.5 kilometre aks uzunluğundaki yol ve 480 metre uzunluğundaki Sağlık Kent Viyadüğü hayata geçirildi.