Kategoriler
Gündem

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi yolu yapımına başlandı

Rönesans Sağlık Yatırım tarafından Japon Sojitz ortaklığı ile Kamu Özel İşbirliği modeli kapsamında hayata geçirilen Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi projesine 2016 yılında başlanmıştı.

Yaklaşık 1 milyon metrekare inşaat alanı ve 2 bin 700 yatak kapasitesine sahip hastane günde 23 bin 600 hastaya hizmet verecek şekilde inşa edildi. Dünyanın en büyük hastaneleri arasına yer alan 2 bin 800 yataklı Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi projesinde sona gelindi. Ancak hastanenin yollarının yapımı sorun oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yolları yapmak istemediği ile ilgili basında haberler yer aldı. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi sitesinden konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada hastane yollarının yapımının durdurulmasının daha önceden olduğu belirtildi. açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), Başakşehir Şehir Hastanesi’ne metro ve karayolu inşaatlarını durdurduğu yönünde kamuoyuna yanlış bilgiler verilmektedir. Ulaşım yolları ile ilgili yapılan çalışmaların durdurulması, yeni dönemde yapıldığı izlenimi yaratılmak istenmektedir.

Hastanenin, Sağlık Bakanlığı tarafından “Yap İşlet Devret” modeli ile yapılmakta olup, hastane çevresindeki yolların projesi de aynı kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlandı. İBB söz konusu yol inşaatlarına, 2015 yılında İstanbul genelinde herhangi bir proje belirtmeden çıktığı “torba karayolu inşaatları ihalesi” kapsamında başladı. Hastane çevresindeki karayollarına bugüne kadar 580 milyon TL harcandı.” denildi.

Daha sonra Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yolların en kısa sürede bitirilmesi için talimat verildi. Bunun üzerine yollarının yapımına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlanacağı duyuruldu.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu hastane yollarını bakanlığın yapacağını duyurdu.

Açılışı 2020 yılı Mayıs ayında yapılması planlanan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi yolu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmaya başlandı. Çalışma alanlarında iş makinelerinin çalıştığı alana hafriyat kamyonlarının giriş-çıkış yaptığı görüldü.

01 Nisan 2020 tarihi itibarı ile Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi yolu yapımına hızlı bir şekilde başlayan ekipler, arazide iş makineleri ve işçilerle yolların hastane açılışına yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada; Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile hastanenin ulaşım yolları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yol ağına alındı. Biz de bugün itibarı ile hastanenin etrafındaki yolların yapımına hızlı bir şekilde başladık. Şu an arazide yüklenici firma, iş makineleri ve işçilerle yolların hastane açılışına yetiştirilmesi için çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.

2020 yılı Mayıs ayında hastanemizle birlikte yollarımız da hizmet vermeye başlayacak. Bu sıkıntılı süreçte vatandaşlarımıza ve hastalarımıza büyük kolaylıklar sağlayacak, Kovid-19 ile mücadelemize katkı yapacak.” dedi.