Kategoriler
Proje Haberleri

Başakşehir Şehir Hastanesi yol çalışmaları bitiyor

Başakşehir Şehir Hastaneleri çevresinde yapılan yol düzenlemelerinin nihayet sonuna gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından bizzat incelemelerde bulunulduğu şantiyelerde, yollar 20 Mayıs itibariyle aktif kullanıma hazır olacak.

Başakşehir Şehir Hastanelerinde yollar tamamlandı

İlk etabın 20 Mayıs 2020 tarihi itibariyle devreye sokulacağı bağlantı yollarında hâlâ çalışmalar sürmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşriflerini gerçekleştirdiği saha çalışmalarında, hastanenin acil bölümüne giriş yapması beklenen ambulans viyadüğü ile batı girişlerinin yer aldığı yan yolların yapım çalışmaları devam ediyor. Karaismailoğlu tarafından yapılan gözlemler karşısında çalışmaların hızlandığı ve açılış tarihine kadar yetişeceği haberi verildi.

İlk etabın tamamlandığı yol çalışmalarında, ikinci etapla birlikte 20 Mayıs itibariyle hizmete sunulması bekleniyor. Hastane bağlantı yollarında güney yan yolun üst yapı imalatına başlanmış olup, hızla ilerlediği de açıklamalara dahil edildi. Ayrıca Başakşehir Şehir Hastanesinin doğu ve batı girişlerine yapılacak yolların yapım çalışmalarında önemli derecede ilerleme kaydedilmiştir.

Acil ünitesinde açılış 20 Mayıs olarak belirlendi

Başakşehir Şehir Hastanesi, yeni tip koronavirüs (covid-19) karşısında çalışmalarını elden bırakmamış ve salgın hastalığa karşı tedbirleri arttırmıştır. Devlet destekli projelerin saha içi incelemesinde bizzat bulunan Bakan Karaismailoğlu, geçtiğimi günlerde işçi sağlığını düşündüklerini belirtmişti. Yapılan açıklamalara göre, alınan tedbirler kapsamında saha içinin hijyen kurallarına uyum sağlanmış ve alınan tedbirler karşısında korunaklı bölge oluşmuştur. 

Sağlık Bakanlığı tarafından hızla hizmete açılması beklenen hastane ise yeni tip koronavirüs (covid-19) hastalığı karşısında önemli bir yere sahip olacak. Hastanenin erişim yollarında çalışmaların geç başlandığını dile getiren Karaismailoğlu, bu yolların şimdiye kadar tamamlanması gerekliliğini ortaya çıkardı. Ancak yol çalışmalarında yaşanan aksilikler karşısında pes edilmemiş ve temellerin geç atıldığı yol inşaatında hummalı çalışmalar sürmüştür. Bakan tarafından dört dörtlük bir şekilde hizmete geçmesi beklenen Şehir Hastanesi için destek verilmeye devam edildiği belirtildi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanına girdiği yol çalışmalarında ortaklaşa inşaat çalışmaları başlatıldı. Hastanenin ilk kesiminde açılışın Cumhurbaşkanı tarafından 20 Mayıs olarak belirlendiğini hatırlatalım. Erişim sıkıntısının yaşanmaması adına söz verilen projede, 20 Mayıs itibariyle hastane ve yollar hizmet hayatına başlayacak.

Bakan tarafından yapılan açıklamalara üst yapı çalışmalarındaki son durum da dahil edildi. Sağlık hizmetlerinde oluşabilecek herhangi bir aksamaya karşı bahse konu edilen bağlantı yolları Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluk ağında yer aldı. Proje kapsamına alınan yollarda 2×3 şeritli, 2.2 kilometre, 2×2 şeritli 1.1 kilometre, 2 şeritli tek yön 3.8 kilometre olmak üzere toplam 7.5 kilometre aks uzunluğunda yol ve 480 metre uzunluğunda Sağlık Kent Viyadüğü hayata geçiriliyor. Ayrıca 117 metre uzunluğunda Ambulans Viyadüğü imalatları söz konusu çalışmalara eklenmiştir. Bin 100 metre uzunluğu bulunan güney yan yol drenaj ve altyapı imalatlarının tamamlanmasıyla birlikte, hastanenin batı girişi Güvercintepe yan yolunun alt yapı seviyesi ve Arnavutköy bağlantı kolunun üst yapı seviyesi çalışmaları son aşamaya ulaştı.