Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Başakşehir’de sosyal konut projesinin temel atma töreni tamamlandı

Başakşehir’de sosyal konut projesinin temel atma töreni gerçekleşti. Hayata geçirilmesi beklenen ‘Yuvam Bahçeşehir’ isimli sosyal konut projesi için duaların yükseldiği alanda, 752 konutun inşa edileceği duyuruldu. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, törende yapmış olduğu konuşmasında projenin hızla bitirilip vatandaşlara teslim edileceğini aktardı.

Başakşehir’de sosyal konut projesi heyecan yaratıyor

752 konut için harekete geçen Başakşehir Belediyesi, temel atma törenini 11 Aralık tarihi itibariyle tamamladı. Başakşehir’de merkezi konumuyla dikkat çeken alan, Başakşehir 2’nci kısım olarak geçiyor. Burada düzenlenen törende konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, vatandaşlara sıcak bir yuva sağlamanın heyecanı içinde olduğunu aktardı. Törende katılımcılar arasında yer alan Başkan Kartoğlu ve Akar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Pamuk, butona birlikte basarak temel atımını gerçekleştirdiler. Proje hakkında kapsamlı bilgiler veren Başkan Kartoğlu, 2+1 kapalı mutfak, 2+1 açık mutfak dairelerinin hayata geçirileceğinden söz ediyor. Bununla birlikte isteyenler 3+1 daireleri de tercih edebilecek. Hak sahiplerinin kura yoluyla belirleneceği sosyal konut projesinde; ulaşım sorunları ortadan kalkıyor. Kendine ait koru ve yeşil alanlarıyla tamamlanması beklenen yeni yaşam alanı aynı zamanda eşsiz göl manzarası ve spor alanlarına da sahiptir.

Sıcak bir yuvaya kavuşturmanın mutluluğu

Başakşehir’de vatandaşlara kazandırılması adına sosyal konut projesi için harekete geçildi. Temel atma törenini gerçekleştiren Başakşehir Belediyesi Başkanı Kartoğlu’ya eşlik eden bir diğer isim; Akar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Pamuk, oldu. Tören esnasında konuşma yapan Belediye Başkanı, önceliği vatandaşlara verdiklerini söylüyor. Sosyal konut projesi gerçekleştirmenin büyük önem taşıdığı süreçte; daha önce lansmanı gerçekleştirilen Yuvam Bahçeşehir Projesi’nin başvuru sayısı 315 konut için 12 bin 800’e yükselerek rekor kırdı. Durum karşısında mutluluğunu gizlemeyen Kartoğlu, “Vatandaşlarımız gerçekten teveccüh etti ve projeyi sahiplendi” açıklamasında bulunmuştur. Vatandaşların projeyi sahiplenmesiyle yeniden harekete geçen belediye, gün içinde temel atma törenini tamamladı. Böylece projede ilk hedef, vatandaşlara sıcak ve mutlu yuvalar kazandırmak olarak belirlendi.

Türkiye’de denenen ilk projelerden birine imza atılıyor

Yapı stoku üzerinden mahalle bazlı dönüşüme zemin hazırlayan belediye, depreme dayanıklı binalar üretmek için kolları sıvadı. Daha önce vatandaşlara kısmen olarak duyurusunda bulunulan proje, 2021 yılı içerisinde lansmana çıkacak. Mahalle bazlı bir dönüşüm projesine imza atmak isteyen Başakşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk denemeyi gerçekleştiriyor. Vatandaşlara sahip olunan yapı stokunu depreme dayanıklı ve daha emin binalar üreterek değiştirme hedefleri geliştirdiklerini söyleyen Yasin Kartoğlu, “Başakşehir’de bölgenin kayalık bir yapı olduğu biliniyor. Bahsedilen problemlerin çözüme kavuşturulması belki de depreme en hazırlıklı ilçe olarak öne çıkmasını sağlayacak. Bu bizler için büyük bir gururdur” dedi. Proje hakkında detaylı bilgileri basın aracılığıyla duyuran Akar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pamuk, “Proje kapsamında 752 mutlu yuva ve 40 ticari ünite kazandıracağız. Toplamda 2 yıl sürmesi hedefimizde bulunmaktadır. İnşallah 2022 yılı sonunda böylesine güzel bir günde hak sahiplerine teslim yapacağız” açıklamasını getirdi.

Exit mobile version