Kategoriler
Emlak Haberleri

Başaran’dan Millet Bahçesi’ne ek öneriler

Başaranlar Yatırım Holding Başkanı Ömer Faruk Başaran, Millet Bahçesi projesini çok beğendiğini ifade ederek, kendi projeleri olan “Türk Kültür Parkı” ve “Zoo İstanbul”un da bu projeye dâhil edilmesini teklif etti.

2018 yılı Ekim ayında faaliyetlerine son verilecek olan Atatürk Havalimanı’nın arsasına Millet Bahçesi adında yeşil alan yapılacağı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

11,7 bin dönümlük bir alana sahip havalimanına yapılacak ve New York’taki Central Park’a benzemesi beklenen park, tamamlanması hâlinde dünyanın en büyük 3’üncü şehir parkı olacak.

Başaran Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran’da, havalimanı arazisinin hem İstanbul’a hem de Türkiye’ye değer katacak bir proje ile değerlendirilmesini olumlu bulduğunu dile getirdi. Projenin; kendisi tarafından 2009’da ve 2011’de önerilen “Türk Kültür Parkı” ve “Zoo İstanbul” projeleri ile birleştirerek bir adım daha öteye götürülebileceğini ifade eden Başaran; böylelikle çok daha dikkat çekici ve katma değeri çok daha yüksek bir projenin ortaya çıkacağını söyledi.

“Türk Kültür Parkı” ile Türklerin tarih sahnesine çıkışlarından günümüze kadar olan süreci, eğlence, sanat, bilim, eğitim ve ekonomiyle destekleyecek bir kültür parkı inşa edilmesini istediklerini belirten Başaran; “Bu parkın içinde Dede Korkutlar, Nasrettin Hocalar, Mevlanalar, Ferhat ile Şirinler olmalı. Bu park, tıpkı İstanbul’daki Miniatürk gibi Türk Tarihi’ni içinde barındırmalı, o yılları günümüz insanına yansıtmalı. Orhun Anıtları, Malazgirt Muharebesi, Lale Devri, İstanbul’un Fethi, Cumhuriyet’in İlanı gibi birçok önemli olay bu parkta yeniden hayat bulmalıdır” dedi.