Kategoriler
Proje Haberleri

Başkent Ankara Köy Evleri Projesi yurttaşların başvurularını bekliyor

Başkent Ankara Köy Evleri (BAŞAK) projesi kapsamında 903 adet mahalleye  mimari, istatistik, elektrik, mekanik projelerinin yanı sıra zemin etüdü, fenni mesuliyet hizmetleri ücretsiz olarak verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan BAŞAK projesi kapsamındaki başvurularda, harç bedeli alınmayacak.

BAŞAK projesinde inşa edilecek ev tipleri neler?

Başkent Ankara Köy Evleri projesinde inşa edilecek evler, şehrin geleneksel ev mimarisini yansıtacak.

Büyükşehir Belediyesine ait olduğu için mahalle statüsü kazanan ancak nüfusunun 5 bin kişinin altında olduğu ve kırsal yerleşim niteliği olan 903 adet mahalleye yapılacak projedeki evlerin büyüklüğü, 60 metrekare değerinden başlıyor. BAŞAK projesindeki ev tipleri, tek ve iki katlı alternatifler sunuyor.

Başkent Ankara Köy Evleri projesinde tek katlı evler

BAŞAK projesindeki tek kattan oluşan evler, 65 metrekare ile 90 metrekare arasında yer alan büyüklüklere sahip değerler arasında bulunan iki oda ve bir salonlu; büyüklükleri 100 metrekare ile 140 metrekare değerleri arasında değişen üç oda ve bir salonlu; büyüklüğü 180 metrekareden oluşan dört oda ve bir salonlu alternatiflerle yurttaşlara sunuluyor.

Söz konusu olan evler, Ankara’nın geleneksel mimarisine sahip evleri barındırıyor.

Projeye nasıl başvuru yapılır?

Belediyeye parseliyle başvuracak yurttaşlar tarafından parsel alanının -varsa- diğer hissedarlarından muvafakat alınması ve bu arsa alanının yola cephesi olması gerekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilecek projeye başvuruda bulunmak isteyen yurttaşlar, Lisanslı Harita Bürolarından Aplikasyon Krokisi alıp ilgili ilçe belediyesinden İmar Çapı ve Yol Kotu alıp yine ilçe belediyesine başvuruda bulunması gerekiyor.

Bu işlemleri yapan yurttaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesine giderek zemin etüdü; mimari, statik, elektrik ve mekanik projelerini ücretsiz olarak alabilecek. Sonrasında ise vatandaşlar, ilçe belediyesine tekrar giderek Fen Sağlık Kurallarına Uygunluk ve Kırsal Yapı Belgesi alacak.

Taşınmaz Haber

Exit mobile version