Kategoriler
Gündem

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada eğitimden, bayram tatiline kadar bir çok konuya açıklık getirdi. İllerde seyahat yasağı devam edecek mi, eğitimler devam edecek mi, Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? Hepsinin cevabı beli oldu.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala en çok merak edilen konuların başında Bayramda sokağa çıkma yasağı olaca mı? 4 gün sokağa çıkma yasağı var mı soruları idi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamada Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı sorununun cevabını verdi.

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada 23, 24, 25 ve 25 Mayıs 2020 tarihinde sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı konunda açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada tüm Türkiye’de arife günüde dahil olmak üzere Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi. Böylece 81 ilde 4 gün boyunca sokağa çıka yasağı uygulanacak.

Seyehat yasağı devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada şehirler arası seyahat yasağının devam edip etmeyeceği konusunda bilgi verdi. Başkan Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık iki aydır devam eden seyahat yasağının devam edip etmeyeceği konusunu netliğe kavuşturdu. Erdoğan, Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Kurulu çerçevesinde normalleşme takvimini gerçekleştirildiğini bildirdi.

Erdoğan, seyahat yasağı konusunda ise; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına 15 gün daha uzatılarak devam edileceğini bildirdi. Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde ise seyahat kısıtlama yasağı 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan itibaren kaldırılmıştı.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

Başkan Erdoğan açıklamasında, “Çarşamba günü gençlerimizle ilgili esneklik yine uygulanacaktır. Seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.” dedi. Ancak bu yaş grupları ile ilgili sokağa çıkma yasağı devam edecek. 

20 yaş altı 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman?

20 yaş altı ile ilgili iki farklı sokağa çıkma izni uygulanıyor. 0 ile 14 yaş grubuna farklı bir günde, 15 ile 20 yaş grubuna ise farklı bir günde sokağa çıkma izni uygulanıyor. 0 ile 14 yaş grubu sokağa çıkma izni 20 Mayıs 2020 Çarşamba günü saat 11:00 ile 15:00 arası olacak. 15 ile 20 yaş grubu arası sokağa çıkma izni ise 22 Mayıs 2020 Cuma günü 11:00 ile 15:00 saatleri arasında olacak.

65 yaş üstü sokağa çıkma izni ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada “Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs 2020 Pazar günü saat 14:00 ile 20:00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine sokağa çıkabilecekler.” dedi.

Okullar ne zaman açılacak?

Okulların ne zaman açılacağı konusunda da açıklamalarda buluna Başkan Erdoğan, ” Yeni eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlayacak. Kreşler ve gündüz bakım evleri ise 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren faaliyete geçecektir.” dedi. Böylece 2019 – 2020 öğretim yılı sona ermiş oldu.