Kategoriler
Emlak Haberleri

Bazı illerdeki primlerde yüzde 70’lik artış

Pandemi süreci ile birlikte uzaktan çalışma ve kalabalık alanlardan uzak durmak için büyük balkonlu ve müstakil evlerin talep sayısı artmış vaziyettedir. Bununla beraber Türkiye’deki müstakil konut fiyatlarının son 1 yılda 64,43 oranında artış yaşadığı görülmektedir. Konut fiyatlarının yüzde 31,68, arsa fiyatlarının ise yüzde 36,91 oranında yükseldiği görülmektedir. İstanbul’da geride bırakan ve konut metrekare fiyatlarının yıllık değer artışı yaşadığı en yüksek iller açıklanmıştır. Endeksin verilerine göre uzaktan çalışma ve yaygınlaşma ile yazlık bölgeleri daha da çok talep ve bu taleple birlikte fiyatlarda hızla yükselmeye devam etmektedir. Bu nedenle bazı illerdeki primlerde artış gerçekleşmektedir.

Konut Yatırımlarında Geri Dönüş Süresi 31 Yıl Olarak Açıklandı

Yatırımların geri dönüş süresi 31 yıl olmuştur ve son 1 yılda Türkiye konut fiyatları yüzde 31,68 oranında artış gösterirken arsa fiyatlarında yüzde 36,91 oranında artış gerçekleşmiştir. Bu şekilde komut yatırımlardaki geri dönüş süresinin ne kadar olduğunu ve bu konut fiyatlarındaki artış oranlarını öğrenmek mümkündür.

Bazı İllerdeki Primlerde Artış Yaşanması Hakkında

En az artışın yaşandığı il Bursa olarak söylenebilir. En az artışın yaşadığı Bursa’dan sonra İzmir gelmektedir. Ortalama metrekare satış fiyatı 7 bin 910 liradır. Ortalama konut fiyatı ise 1 milyon 439 bin 620 liradır. Geri dönüş süresi 31 yıldır. Daha sonra gelen Balıkesir’in ortalama metrekare satış fiyatı 5 bin 365 liradır. Ortalama konut fiyatı ise 906 bin 685 liradır. Yıllık değer artışı 55,96 oranında belirlenmiştir. Geri dönüş süresi ise 33 yıldır. İstanbul’da ortalama metrekare satış fiyatı 9 bin 966 liradır. Yıllık artış oranı 60,50 olarak söylenebilir. Geri dönüş süresi ise 40’tır. Ankara’nın ortalama metrekare satış fiyatı 3 bin 962 liradır. Ortalama konut fiyatı 1 milyon 141 bin 602 liradır. Yıllık değer artışı ise 62,11 liradır. Geri dönüş süresi 24 olarak belirlenmiştir. Bu şekilde bazı illerdeki konuda artışlarında ve yaşanan bu fiyatların değerleri hakkında yorum yapmak mümkündür.

Bu şekilde bazı iller için yaşanan artık ve azalışları görmek mümkündür. Primin yüzde 70’i aştığı aynı zamanda İstanbul’u bile geçtiği bu oranları görmek ve incelemek mümkündür.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…