Kategoriler
Toki Haberleri

Belen Mahallesi’nde 1144 TOKİ konutunun teslim süreci başlıyor

Belen Mahallesi’nde tamamlanan konut projesinin anahtar teslimlerini başlatmayı planlayan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TÜED), teslim tarihini 11 Ocak 2021 olarak verdi. Derneğin Karabük Şubesi, Karabük Merkez Belen Mahallesi’nde inşaat halinin tamamlandığı 1144 TOKİ konutunun satışını gerçekleştirmiş bulunuyor. Hak sahiplerine teslimleri başlatmak isteyen TÜED, 11 Ocak-26 Şubat tarihleri arasında teslim sürecini tamamlamış olacak.

Belen Mahallesi’nde ailelerin heyecanlı bekleyişi

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TÜED) Karabük Şubesi tarafından yapılan açıklamada TOKİ konutlarının teslim süreci başlatılacak. Karabük Merkez Belen Mahallesi’ndeki 1144 adet konutun teslimlerinin 11 Ocak-26 Şubat tarihleri arasında devam etmesi beklenirken, teslimler Konut Teslim Programına tabi tutulacaktır.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre;

Hak sahibi olan kişilere Konut Teslim Programı kapsamında belirli bilgilendirme verilecektir. Bu doğrultuda kişiler kendilerine bildirilen tarihte, kendi imkânlarının doğrultusunda şantiye alanına gelecek.

Konut teslim işlemlerinin başlangıç saati 09:00 olacaktır.

Konut projesinde ilk taksit ödemelerine uygun olarak dönemsel artış uygulamasına gidilecek. Bu artıştaki ilk tarih ise Mart 2021’dir.

Alıcı ile taraflar arasında imzalanan gayrimenkul satış sözleşmesi kapsamında gerekli evrak ve işlem bedelleri, KDV ile birlikte tahsil edilecek.

3065 sayılı KDV kanunu gereğince, teslim işlemi çerçevesi altında doğan yüzde 1 oranlı KDV tutarı ile banka kredili satışı gerçekleştirilen konutlardan tapu harçları konut bedelinin yüzde 2’sini kapsayacaktır.

İmza ve teslim işlemleri için başvurulacak adresler, T.C Halkbankası A.Ş (Karabük Şubesi), T.C Ziraat Bankası A.Ş (3 Nisan Şubesi) ve T.C Ziraat Katılım Bankası A.Ş. (Bolu Şubesi) olarak üçe ayrıldı. Bu aşamaya gelenler, aracı bankanın kestiği KDV faturası ile tapu harcı dekontunu konut teslim sırasında müşavir firmanın yetkili isimlerine ibraz edecek.

Teslim işlemlerinde Tapu Harcı bedelinin yatırıldığına dair gerekli kanıt bulunmadığı takdirde teslim işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

Teslimler hangi şartlar altında tamamlanacak?

Fiili teslim sırasında; alıcıların yanlarında bulundurması gerekli olan birtakım belgeler bulunmaktadır. Belgeler ibraz edilmediği süreçte konut teslimleri hak sahiplerinin arasında devam ettirilmeyecek. Bu nedenle kişiler aşağıda sunulan belgeleri mutlaka teslim aşamasında getirmelidir;

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı),

Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin hak sahibine verilen nüshası,

Vekaleten konut teslim alacak kişinin gelmesi halinde vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,

KDV tutarının yatırıldığına dair gerekli fatura,

Tapu harcının yatırıldığına dair gerekli fatura ve belgenin verilmesi şarttır.