Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Beydağı Kentsel Dönüşüm projesinde ihale tarihi ne zaman?

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi için 6 Ağustos tarihinde ihale yapılacak. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin 886 konut ve 36 dükkânının ihaleye çıkacağını duyurdu.

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesinde geri sayım başlatıldı

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı ve Yamaç Mahallesi’ni kapsayan kentsel dönüşüm projesinde, 3. ve 4.etabın birinci bölgesindeki konutların ihaleye çıkacağı belirtildi.

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık tarafından aktarılan bilgiye göre; 6 Ağustos Perşembe günü 886 konutun ihalesi gerçekleştirilecek.

Çalık, 220 hektara denk gelen alan üzerinde yükselen ve toplamda 4 etaptan oluşan Beydağı Kentsel Dönüşüm projesinin, alan üzerinde yeni bir görünüme kavuşturacağını söyledi. Projenin ilk 2 etabının tamamlandığını aktaran Çalık; proje kapsamında toplamda 4 bin 195 adet konut, eğitim ve sağlık gibi pek çok ilgili kurum ve kuruluşların yer alacağını belirtti. Çeşitli sosyal tesisler ile donatılar yeni yaşam bölgesinde aynı zamanda 2 adet cami bölge halkının hizmetine açılacak.

Projede 4.etap için çalışmalar başlatıldı

Öznur Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm projesinin üçüncü ve dördünce etap uygulamasına geçildiğini aktardı. Yakın zamanda Beydağı Mahallesi’nde 886 konut ve 38 dükkân inşaatının başlaması beklenirken; belirlenen şartlar çerçevesinde işi üstlenecek firmalar yapılacak ihale ile belirlenecek.

İhale tarihinin 6 Ağustos 2020 günü olduğunu aktaran Çalık; projenin üçüncü ve dördüncü etap çalışmalarının hayata geçirilmesi adına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a teşekkürlerini iletti.

İhale haberlerine göz atmak için tıklayınız.