Kategoriler
Proje Haberleri

Beyşehir Gölü sahil olmaya hazırlanıyor

Beyşehir Gölü için yeni bir proje hayata geçirilmeyi bekliyor. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölleri arasında yerini koruyan göl, kenarında 188 hektarlık alanda, proje sonrası birbirinden çeşitli sosyal donatıları hizmete açılacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır tarafından duyurulan yeni proje, Beyşehir ve Konya için deniz niteliğinde bir girişim olduğunu ifade etti. Bu projenin Konya’ya ve İç Anadolu’ya hareket kazandıracağının altını çizen Bayındır, açılan yeni tesisler ile Anadolu’ya yazlık fırsatı geleceğinin haberini verdi.

Konya ve Isparta sınırları içerisinde bulunan ve toplamda 650 kilometrekare alana sahip olarak bilinen Beyşehir Gölü, turizm için kazandırılacak. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölleri arasındaki konumu ile dikkat çeken gölde; plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplarının yer alması bekleniyor. Karaburun üzerinde konumlandırılacak sosyal donatılar ile turizmin canlandırılmasına katkıda bulunması hedeflenmekte.

188 hektarlık alanı kapsayan bölgede Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, projeyi tanıttı. Beyşehir Karaburun üzerindeki 188 hektarlık bir alanın proje kapsamına sokulduğunu söyleyen Bayındır, bungalovlar ve çadır kampı gibi tesisleri de düşündüklerini belirtti. Proje animasyonunu teknik ekip ile oluşturduklarını ve sosyal medya üzerinden vatandaşa seyrettirdiklerini dile getiren Bayındır, görüşleri dikkate aldıklarını ifade etti.

Bu proje ile Konya ve İç Anadolu bölgesine yazlık bir proje kazandırılacak. Manzaraya hakim olarak konumlandırılması beklenen sosyal donatılarda senelik karavan ve günü birlik kamping alanlarına çözüm getirilecektir. Kademeli olarak yerleştirilecek olan bungalov evlerinin projeye canlılık katması hedeflenmekte. Aynı zamanda plajın arka planında kalan sazlar içine çakma ağaçlar ile ahşap yapı kavramına uyan bungalov evleri yerleştirilmesi bekleniyor. Akdeniz plajını, İç Anadolu’da birebir canlandıracak olan proje; şezlongu, çadırı, şemsiyesi ve gözetleme kulelerine kadar yerli ve yabancı turiste açık olacak.

Beyşehir Gölü hakkında bilgi

İç Anadolu bölgesinde yer alan göl, aynı zamanda Türkiye’nin Van Gölü ve Tuz Gölü’nden sonra en büyük göl ünvanını taşımaktadır. Konya ilinin Beyşehir İlçesi ve Isparta arasında bulunan konumu sayesinde İç Anadolu bölgesinin su ihtiyacını karşılıyor. Tabanında Neojen göl tortuları bulunan bu eşsiz güzellikteki göl, çevresinde pek çok adaya ev sahipliği yapmaktadır. Bu adalardan en bilinenleri ise İğdeli, Akburun, Kızkulesi, Mada, Yılanlı ve Külbent’tir.

Gölde birbirinden çeşitli balıklar bulunmakla birlikte; sazan balığı, aynalı sazan, turna, levrek ve kadife balığının yaşam alanı olmuştur. Milli Park koruma altında olan bölge, doğa harikası olarak görülmektedir. 10 metreyi geçmeyen derinliği ile deniz seviyesinden bin 116 metre yükseklikte yer almakta. Ayrıca çevresinde 23 adet adayı bulunduran bu doğal yapı, yüz ölçümü bakımından da yaklaşık olarak 650 kilometrekaredir.