Kategoriler
Emlak Haberleri

Bilecik’te tarla fiyatlarının artışı başlangıç olarak değerlendirildi

Bilecik’te tarla fiyatlarının artışı yüzde 200’ü buldu. Duruma ilişkin açıklama getiren Bilecik’in Osmaneli ilçe Belediye Başkanı Münür Şahin, artıştaki nedeni yaylaların değerlenmesi olarak yorumluyor. İlçede, “Mera Islahı ve Amenajmanı” projesine el verdiklerini söyleyen Şahin, projenin tamamlanma oranını yüzde 75 olarak duyurdu. Artan fiyatlar karşısında tarla sahiplerine, “Yaylalarımızın değeri projeyle birlikte artış gösterdi. Şimdi tarlasını satan çok üzülür.” uyarısı geldi.

Bilecik’te tarla fiyatları projeye bağlı artış yaşadı

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Osmaneli Kaymakamlığı ve Osmaneli Belediyesi, DSİ ve 5 köy muhtarlarının ortak girişimi sonucunda gerçekleştirilen proje, köylere tahsisli mera alanlarını geliştiriliyor. Proje adını “Mera Islahı ve Amenajmanı” olarak duyuran yetkili isimler, tamamlanma oranını yüzde 75’e çıkardı. Çalışma süresince yayla alanlarını kaplayan tarla fiyatlarının yükseldiğini söyleyen Osmaneli ilçe Belediye Başkanı Münür Şahin, yüzde 200’lük artışı olumlu karşılıyor. Tarla sahiplerine elini acele etmemeleri konusunda uyarıda bulunan Başkan Şahin, bölgenin turizm açısından daha da değerleneceğini söyledi.

Hayvan İçme Suyu Göleti plana alındı

Bilecik’te tarla fiyatları hakkında artış oranını yatırımcıyla paylaşan Şahin, kişilere eldeki tarlaları satmamaları konusunda uyarı veriyor. Kurumlar tarafından gerçekleştirilen “Mera Islahı ve Amenajmanı” projesinin hizmete henüz girmeden fiyatları yüzde 200 arttırdığı konusundan bahseden Başkan, bölgenin zamanla daha da değerleneceğini söyledi. Yüzde 75 oranlı bitiş seviyesine gelen proje, turizm açısından oldukça önemli bir girişimi ortaya çıkardı. 6 köye tahsisli toplamda 2 bin 300 dönümlük mezrada istilacı bitkilerin uzaklaştırılması amacıyla temizleme çalışması devam ediyor. Yine aynı süreçte 4 köye tahsisli meralarda arazi içi drenaj çalışması hedefe alınmış ve yolun arındırılan sularla besleneceği bildirilmiştir. Bu sayede toplamda 52 bin ton su toplama kapasiteli Hayvan İçme Suyu Göleti’nin devreye girmesi bekleniyor. Projede henüz ıslah çalışmaları devam ederken, bitişle birlikte nihai hedef, meraların kapasitesini arttırmaktır.

Bolu 7 Göller ve Karadeniz Yaylaları gibi cazibe merkezi olmaya aday

Islah çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan, meraların kapasitesini arttıracaklarından söz ediyor: “Maksimum düzeyde alınması beklenen verim hem yem maliyetlerini düşürecek hem de hayvanların su ihtiyacını karşılayacaktır. Refah artışı ve bütün bunlarla birlikte kent hayvansal gelirin artışında rol oynayacak. Projenin hayvancılık ve tarım verimini arttırması, yeni bir göç hareketini başlatabilir. Bir zamanlar köyden şehre göç edenler, şimdi yeniden şehirden köye göç edecek. Böylece yaylaların canlanması adına hedeflenen plan işe yarayacaktır. Gerçekleştirilmesi beklenen bu projeyle birlikte bölgede toplamda 8 gölete hayat verilecek. İsimleri ise; Oğulpaşa, Boyunkaya, Hisarcık (2 adet), Benli, Adliye (2 Adet) ve Ağlan oldu.” Turizm açısından tıpkı Bolu 7 Göller ve Karadeniz Yaylaları gibi gelir artışına neden olacak olan bu göletler, turistlerin yeni cazibe merkezi olabilir. Osmaneli Belediyesi olarak daima köylere destek vereceklerinin altını çizen Münür Şahin, ileriki dönemler için yaylalarda turizm projeleri geliştireceklerini aktardı. Bu nedenle kimsenin tarla satmaması gerekliliği, özellikle kazancın yükselmesi açısından son derece değerli.