Kategoriler
Ekonomi Gündem

Bilişim Vadisi projesi Kasım’da açılıyor

Teknoloji tabanlı fikirlerin ürüne dönüştüğü ve ticarileştiği bir Mega Teknoloji Koridoru olarak hayata geçirilen Bilişim Vadisi projesi 2020 yılı Aralık ayı içerisinde açılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Varank yaptığı açıklamada, “Bilişim Vadisi’nde tasarım stüdyoları, iş geliştirme merkezi, prototip atölyesi yapılarının olacağı Tasarım Kümelenmesi’ni Kasımda açacağız.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi projesi bünyesinde Tasarım Kümelenmesi kuracaklarını belirterek, “Tüm hazırlıklarımızı tamamladık, inşallah kasımda Bilişim Vadisi’nde bu merkezin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu kümede, tasarım stüdyoları, iş geliştirme merkezi, prototip üretim atölyesi, sergi alanı gibi yapılar kurarak, tasarımla sanayiyi güçlü bir şekilde etkileşime geçireceğiz.” dedi.

Bilişim Vadisi içerisinde Tasarım Kümelenmesi kurulacak

Tüm hazırlıkların tamamlandığı projede Aralık ayında Tasarım Kümelenmesi merkezinin açılışı gerçekleştirilecek. Bu bölüm içerisinde tasarım stüdyoları, iş geliştirme merkezi, prototip üretim atölyesi, sergi alanı gibi yapılar yer alacak. Bu sayede tasarımla sanayiyi güçlü bir şekilde etkileşime geçirilmesi sağlanacak. Böylece tekstilden hazır giyime, akıllı teknolojilerden grafiksel arayüz tasarımına kadar farklı alanlarda çözümler sunan kabiliyetleri bu proje içerisinde sanayi ile buluşturulacak.

İş geliştirme merkezinde, ilgili bölümlerden yeni mezun olmuş tasarımcılara işlerini olgunlaştırana kadar ev sahipliği yapılacak. Prototip üretim atölyesinde bireysel girişimciler, lise ve üniversite öğrencileri, ürün tasarımcıları, KOBİ’ler, kurumsal firmalar faydalanabilecek. Tasarım kümelenmesi, dijitalleşme ve elektronik ticaretin sunduğu imkanlar ile geliştirilen ürünlerin daha geniş pazarlara ulaşmasına katkı sağlayacak.