Kategoriler
Proje Haberleri

Bin Yalovalı’dan 16’sı ev sahibi oldu

TÜİK tarafından yılın ilk altı ayına ilişkin olan konut satışı hakkındaki istatistikler yayınlandı. Elde edilen veriler kapsamında nüfusa göre konut sahibi olmada Yalovalılar ilk sırada yer alıyor. Bahsi geçen istatistiklere göre her bin kişiden 16’sı yılın ilk altı ayında konut satın aldı.

Elde edilen istatistik sonuçlarına göre de konut satın almada ikinci sırada Antalya ili, üçüncü sırada ise Tekirdağ bulunuyor. Yapılan araştırmalar sonucu ilk onda olan diğer şehirler ise Bolu, Aydın, Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir ve Mersin olarak belirlendi.

Hakkari, Ardahan ve Şırnak illeri ise listeye konut satışının en düşük olduğu iller olarak girdi. Hakkari’de her on bin kişiden yalnızca ikisi konut satın aldı. En düşük konut satışının yapıldığı son ondaki diğer iller de Ağrı, Bitlis, Bayburt, Gümüşhane, Muş, Van ve Batman oldu.

Ülkedeki gayrimenkul sektörü, yılın ilk yarısında geçen yıla yakın bir performans sergilemiş durumda. Bahsi geçen 2019 yılının ilk altı ayında ülke genelinde toplamda 500 binin üzerinde konut satışı gerçekleşti.