Kategoriler
Emlak Haberleri Güncel

“Bir Kira Bir Yuva” kampanyasında son güne girildi

“Bir Kira Bir Yuva” kampanyası kapsamında depremzedelere toplanan kira desteği 42 milyon 233 bine ulaştı. Kampanyanın 7 Aralık (Bugün) Pazartesi tarihinden itibaren kapatılacağını duyuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, evsiz kalan ailelere destek vermeye devam ediyor.

“Bir Kira Bir Yuva” kampanyasını belediye başlattı

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin yıkıcı etkisi pek çok vatandaşı evsiz bırakmıştı. Yıkıma uğrayan ilçelerde bir haftaya yayılan kurtarma çalışmalarında 100’ü geçkin sayıda vatandaş vefat etti. Hayatını kaybedenlerle birlikte yaralı sayıları yükselirken, tedavide sona kalanlardan birkaçının durumu ağırlaştı. Haberlerin ardı ardına gelmesiyle bölgede risk tespit çalışmalarını başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müteahhitler üzerinde yürütülen soruşturmanın da sonuçlandığı bildirdi. Deprem sonrasında binaları yıkılan ya da kullanılamaz hale gelenler için İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına imza attı.

İzmirliler evlerini terk ediyor

Depremzedeleri ve destek olmak isteyenleri bir araya getiren “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasında sona geliniyor. Kampanya kapsamında taahhüt edilen kira desteğinin 42 milyon 233 bine ulaştığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 bin 609 destekçi buldu. Depremde evsiz kaldığı tespit edilen ailelere toplamda 19 milyon 450 bin TL aktarılırken, bazıları depremzedelere kapılarını açma isteğini dile getirdi. Böylece daire sayısının 229’a yükseldiği görüldü. Kira destek yardımları kadar depremzedelere bir yıllığına daire yardımında bulunan Büyükşehir, Uzundere’de konutları ailelere teslim etti. Belediye tarafından tahsis edildiği bildirilen dairelerde ikamet eden aile 111 adedi buldu. Depremzedelere birinci yılın sonunda konutları terk ederken herhangi bir ücret ödemeyeceği açıklanırken, isteyenler yanlarında mobilya ve beyaz eşyaları götürebilecek.

Dayanışma tüm yaraları sardı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kampanyaya destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Kampanyanın belirlenen son tarihinin 7 Aralık Pazartesi günü saat 17.00’de sonlanacağını belirten Soyer, kampanya süreci hakkında açıklamada bulundu. İzmir’de dayanışma konusunda tarih yazdıklarını belirten başkan, yaraların dayanışma sonrası sarıldığından bahsediyor. Hiçbir yurttaşın aç açıkta kalmadığı deprem sonrası, geçici çözüm yöntemi olarak çadır alanı oluşturulmuştur. Depremzedelerin rahat etmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi altında yoğun bir çaba sarf edildi. “Kış gelmeden hiçbir yurttaşımızı çadırda bırakmayacağız” sözlerinde bulunan Soyer, herkesin başını sokabileceği bir çatı edindiğini ifade ediyor. “Bunları hep birlikte yaptık. Zor zamanlarda nasıl bir araya geldiğimizi ve tek yürek olduğumuzu tüm dünya gördü. Dayanışma destanı yazıldı,” diye sözlerine devam eden belediye başkan; depremzedelere eşya sağlanan kampanyanın halkinbakkali.com üzerinden devam ettiğini söyledi.

Exit mobile version