Kategoriler
Ekonomi Gündem

Bir marka daha taşıt kredisi kampanyasında!

Düşük faizli yerli araç kampanyasına bir yenisi daha eklendi.

Taşıt kredisi faiz oranları geçici süreliğine kamu bankaları tarafından düşürülürken anlaşmalı otomotiv firmaları arasına bir yeni isim daha eklendi. Banka ve firma iş birliği, yeni firmaların katılımlarıyla genişlemeye devam ettiği duyuruldu.

Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi kampanyasına Otokar ve BMC firmalarının ardından GAZ Grubu da katıldı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın ortaklaşa düzenlediği kampanyada binek araçlarda Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais ve Toyota; ticari araçlarda ise Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa, Otokar, BMC, Mercedes firmaları yer alıyordu. AA’nın haberine göre son gelişmeyle anlaşmalı olan bu markalar arasına GAZ Grup da katıldı.

Taşıt kredisi faiz oranları ne kadar?

Yerli üretimi teşvik etmek amacıyla üç banka, ortaklaşa olarak araç kredisi faiz oranlarında indirim kampanyasına gitti. Bu yılın sonuna kadar geçerli olacak kampanyada; binek araçlar için kullanılacak 50 bin lira ile 120 bin lira arasındaki 18 ila 36 ay vadeli taşıt kredisi ve ticari araçlar için kullanılacak 72 bin lira ile 120 bin lira arasındaki 30 ila 60 ay vadeli taşıt kredisi faiz oranı yüzde 0,49 ile yüzde 0,69 seviyeleri arasına düştü.

Kampanya ilk duyurulduğunda; binek araçlarda TOFAŞ-Fiat, Honda, Hyundai ve Renault Mais markalarının ürünleri; ticari araçlarda ise TOFAŞ-Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa markalarının ürünleri kampanyaya dahildi. Eylül ayının son gününde gelen haberle bu yerli markaların arasına Otokar ve BMC firmaları da dahil oldu. Otokar ve BMC firmalarının da ardından güncel haberle GAZ Grup da yerli üretime teşvik için bankalarla anlaşma yaptı.

Kampanya ne kadar sürecek?

Faiz indirimi kampanyası Eylül ayının son günlerinde duyuruldu. Ekim ayının ilk gününde başlayan kampanya, bu yılın son gününde, 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecek.

Exit mobile version