Kategoriler
Emlak Haberleri

Birevim’in intibak planı onaylandı

Birevim’in intibak planı 2 Temmuz 2021 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından onaylanmıştır. Tasarruf finansman sektörünün genç dinamik ve öncü markası olan Birevim 4 Mart 2021 tarihinde TBMM genel kurulunda tasarruf Finans şirketlerine yönelik kanunun kabul edilmesi ile ilk yasal süreç olan BDDK’ya intibak başvurusunu gerçekleştirmiştir. 100 milyon lira sermaye ile başta olmak üzere bilgi teknolojileri hizmet kalitesi ve operasyonel süreç ile yasanın tüm gereklilikleri yerine getiren Birevim’in intibak planı onaylanmıştır.

Birevim’in İntibak Planı Onaylanması Hakkında 

Birevim, 2016 yılından itibaren çalışmalarını sürdürmektedir. Bu sektörün standartlarının oluşması için çalışan ve sektörü düzenleyen yasa henüz çıkmadan önce yasanın getirdiklerini uygulayan bir şirkettir. İntibak planı dahilinde onaylanma sürecinden sonra faaliyetlerine devam etmektedir. Bu süreçle birlikte çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Şirketin belirlediği hedef 2023 yılı sonunda 3 milyon kişinin tasarruf finansmanıyla tanışması olduğu söylenebilir.

Sektör Yasal Süreçle Birlikte 1 Milyon Tasarruf Sahibine Ulaşacak

Sektörün sunduğu avantajların da bilinirliğinin artması ile birlikte hitap ettikleri kitlenin de Avrupa’dakine benzeyecği belirtilmiştir. Bu şekilde bir görüşte bulunan Orak, bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Sektörün bugüne kadar 300 bin tasarruf sahibine ulaştığını belirtmiştir. Yalnızca Birevim’in 5 yılda 100 binin üzerinde kişiye tasarruf finansmanıyla tanıştırdıklarını da açıklamıştır. Bundan yaklaşık 5 yıl önce ayda 5-6 bin kişiye ulaşan sektör, Birevim’le birlikte ayda ortalama 30 bin kişiye ulaşmaya başladığını da belirtti. Milli ekonomiye 3,2 milyar TL katkı sağlanmıştır. Orak, yasanın getirdiği güvenle sektörün ivme kazanacağını ve hızla büyüyeceğini de söyelmiştir. Sektör yasal süreçle birlikte yılda 1 milyon tasarruf sahibine ulaşarak herkesin hayalindeki konut, taşıt veya iş yerine sahip olmasına vesile olacaktır. Birevim’in günümüzdeki gücü ve sağladığı yasal zeminle birçok başarıya imza atacağı bellidir. Türk halkının geleneğinde olan tasarruf anlayışını yeni bir bakış açısıyla geleceğe taşıyacağı belirtilmiştir. 

Bu şekilde bir evimin intibak planı onaylanması hakkında detaylı bilgiler bulmanız mümkündür. 2 Temmuz 2021 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından onaylanmıştır. Bu şekilde onaylanan bu intibak planı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…