Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Birikimevim’den ayda 2 bin liralık kayıt ücreti

Konut satın almak isteyenlere, fonlama sistemi sunan Birikimevim, kentsel dönüşüme dahil olan yapıların yanı sıra evini yenilemek isteyen yurttaşları fonlama sistemine aylık 2 bin liradan başlayan ücretlerle sisteme kaydediyor. Buna göre; Firma, bir konutun ortalama dönüşüm bedeli için mülk sahibini 2 bin liradan başlayan fiyatlara sisteme kaydediyor.

Tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi sunan Birikimevim, ev sahibini; aylık 2 bin lira, 3 bin lira, 4 bin lira ile sisteme kaydediyor. Firma, bu uygulamayla evini yenilemek isteyen vatandaşlara çözüm sunduklarını belirtirken kentsel dönüşüm kapsamına giren binalar için bir ilke imza attıklarını duyurdu.

Konuyla ilişkin değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, sistemde birikim yapan yurttaşların istediği müteahhitle anlaşmaya varabileceğini dile getirerek hakediş usulüyle fonlama yaptıklarını belirtti.  Yurttaşlar, fonlama sistemine girdikten sonra 1 yıl sonra başlama noktasına gelindiğini ve müteahhite haber verildiğini bildirdi. Taşınmazın yapım sürecinin 12 ay ile 18 ay sürdüğünü aktaran Telli, sisteme giren yurttaşın evinin 24 ay ile 30 ay arasında oturur hâle getirildiğini kaydetti. Ödeme sürecinin 60 aya kadar devam ettiğini belirten Osman Telli, “Ödeme şekli küçük taksitlerden oluştuğu için herkesin ödeyeceği bir sistem olmuş oluyor. İşte Birikimevim olarak kentsel dönüşüm konusunda elimizi taşın altına bu şekilde koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sistem nasıl işliyor?

Fonlama sisteminin işleyişi hakkında bilgi veren Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli‘nin açıklaması şöyle:

“Günümüzde 10 daireye sahip bir bina için daire başına vatandaşımızın 150 bin TL’lik bir bütçeye ihtiyacı var. Biz Birikimevim olarak bu ihtiyacı ayda 2.000 TL- 3.000 TL- 4.000 TL ile vatandaşın sisteme ödeme yaparak sahip olmasını sağlıyoruz. Vatandaşımız sistemdeki birikimleri neticesinde istediği müteahhitle anlaşma sağlayabilir, biz de bu durumda hakediş usulü ile sistemden müteahhitte fonlama yapıyoruz. Vatandaşın buradaki ödeme sürecini bir takvim dizisine oturtuyoruz. Bu da ortalama 50-60 aya varan bir ödeme sürecini kapsıyor. Tabii biz bu süreci yönetiyor, vatandaş sisteme girdikten 1 yıl sonra müteahhitte başlama noktasında haber veriyoruz. Müteahhitlere haber verilmesi ve evlerin yapım süreci ise ortalama 12-18 ay sürüyor. Bu yöntem ile beraber vatandaşın sisteme girmesi ve evine oturur hâle gelmesi 24 ve 30 ayı buluyor. Ödeme süreci 60 aya kadar devam edebiliyor. Ödeme şekli küçük taksitlerden oluştuğu için herkesin ödeyeceği bir sistem olmuş oluyor. İşte Birikimevim olarak kentsel dönüşüm konusunda elimizi taşın altına bu şekilde koyuyoruz.”