Kategoriler
Toki Haberleri

Bitlis Merkez, Muş Merkez Toki kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Bitlis İli, Merkez İlçesindeki konutlar için kura çekilişi yapılacak. Ayrıca Muş İli, Merkez İlçesi’nde ihalesi yapılarak hayata geçirilecek olan toplu konut projesi için de kura çekilişi yapılacak. Kura sonuçları açıklandığında kura listesi web sitemizde olacak.

Bitlis Merkez Toki Evleri projesinde toplam 323 adet daire kuraları bugün çekiliyor. Ayrıca Muş Merkez Toki Evleri projesinde ise toplam 400 adet daire kuraları da bugün çekiliyor. Kura çekilişinin sonrasında kura çekilişinde daire sahibi olanların isim listelerinin Toki tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Toplu konut kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Bitlis İli, Merkez İlçesi ve Muş İli, Merkez İlçesi’nde hayata geçirilecek olan Bitlis Merkez Toki Konutları ve Muş Merkez Toki Konutları projelerinde kuralar 28 Mayıs 2020 tarihinde Perşembe günü yapılacak.

Bitlis Merkez Toki Konutları projesinde kura çekilişi 28 Mayıs 2020 tarihinde Perşembe günü saat 12:00’da yapılacak. Muş Merkez Toki Konutları projesinde ise kura çekilişi 28 Mayıs 2020 tarihinde Perşembe günü saat 14:00’da yapılacak.

Her iki proje ile ilgili kura töreni corona virüsü önlemleri kapsamında iptal edilmiş olup kura çekilişi internet üzerinden Toki’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanarak yapılacak.

Sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan kura çekilişi yapıldıktan sonra Bitlis Merkez Toki kura sonuçları ve Muş Merkez Toki kura sonuçları isim listesi ilgili yerlerde yayınlanacak. İhalesi yapılarak yöresel mimaride inşa edilecek olan projelerde dairelerin dışında ayrıca sosyal alanlar ile alt yapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alacak.

Projelerdeki daire tipleri neler?

Bitlis Merkez Toki Konutları projesinde yer alan daireler 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte tasarlanmış durumda. Projedeki dairelerin 73 tanesi 2+1 dairelerden, 250 tanesi de 3+1 dairelerden meydana geliyor.

Muş Merkez Toki Konutları projesinde yer alan daireler 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte tasarlanmış durumda. Projedeki dairelerin 280 tanesi 2+1 dairelerden, 120 tanesi de 3+1 dairelerden meydana geliyor.

Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Toki 100 bin konut projesi kapsamında hayata geçirilecek olan projelerden biri olan Batman ve Muş ilindeki projelerin kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor. İsim listesi ayrıca E-Devlet kapısı sistemi üzerinden E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinden kullanıcı adı ve şifre girilerek öğrenilebilmektedir.

Bitlis Merkez Toki ve Muş Merkez Toki projelerinden daire edinebilmek için önce yüze 10 peşinat ödeniyor. Peşinat ödendikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeyerek daire sahibi olabiliyorsunuz.

Toki tarafından hayata geçirilecek olan her iki proje ile ilgili detaylı bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.