Kategoriler
Gündem

“Bizi kim koruyacak?” diyen doktor yaşamını yitirdi

Sosyal medya hesabından hâlâ koruyucu giysilerinin olmadığını paylaşan ve “Bizi kim koruyacak?” diyen Operatör Doktor Salih Cenap Çevli yaşamını yitirdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığına yakalanan Çevli’nin yatarak tedavi görürken bile sosyal medyadan sorulara cevap verdiği belirtildi.

Ayrıca, iddiaya göre Operatör Doktor Salih Çelvi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığına yakalananların okuması için hasta yatağında el kitabı da hazırlıyordu.

Doktor’a Başsağlığı mesajları

İstanbul Tabip Odası, “1987 yılı Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunlarından, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli’yi Kovid-19 nedeniyle kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Değerli meslektaşımızın ailesi başta olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyor, tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hayatını hiçe saydı

Gülhane Askerî Tıp Akademisi mezunu Doktor Çevli’ye bir başsağlığı mesajı da CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer‘den geldi. Ekipman eksikliğini de hatırlatan Taşçıer, Twitter hesabı üzerinden “İnsanların hayatını kurtarmak için kendi hayatını hiçe sayan, salgın ile mücadele ederken ekipman eksiği nedeniyle çocuklarına doyasıya sarılamayan ve Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Doktor Salih Cenap Çevli’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum.” sözlerini paylaştı.