Kategoriler
Emlak Konut Haberleri Manşet

Bizim Mahalle 2.Etap projesi iptal edildi

İnşaat sektöründeki durgunluğun sebep olduğu gayrimenkul projelerindeki iptallere bir yenisi daha eklendi. 118 bin 98 metrekare genişliğindeki arsa alanı üzerine kurulacak olan Bizim Mahalle 2.Etap projesi iptal edildi.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre; Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının (GYO) ve Dağ Yapı’nın ortaklaşa yürüttüğü Küçükçekmece’deki proje iptal edildi.

Dağ Mühendislik, iki yıl önce, 2017 yılının Eylül ayında düzenlenen Bizim Mahalle 2.Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesine 2 milyar lira teklif vermişti.

Tual Bizim Mahalle konut projesinin aradan iki yıl geçmesine rağmen inşaatına hâlâ başlanamayan ikinci etabı, Emlak Konut GYO tarafından tasfiye edildi.

Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformuna ”Şirketimiz portföyünde bulunan İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Tual Bizim Mahalle) tasfiye edilmiştir.” açıklamasında bulundu.

İptal edilen proje, toplamda 1 milyon metrekarelik arsa alanı üzerine kurulu Tual Bizim Mahalle projesinin bir parçasını oluşturuyordu.

Bizim Mahalle 2.Etap projesinin özellikleri neydi?

Toplu ulaşım ağına; İstanbul Banliyö hattına, Halkalı Metrosu ve Marmaray’a yakın bir mesafede yapılması konusunda anlaşılan proje, 18 bin 98 metrekare genişliğindeki arsa alanı üzerine kurulacaktı.

İçerisinde bin 700 adet konut ve 175 adet ticari alanı barındıran dev projede özel anaokulu alanı, ortaokul alanı ve park alanı bulunuyordu.

Emlak Konut GYO’nun kâr oranı geriledi

Gayrimenkul piyasalarındaki kötüye gidiş, TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO’nun kârını yüzde 93.8 oranında geriletti.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin’in haberine göre; Emlak Konut GYO, 2019 yılının ocak ile mart aylarına ait bilançosunu açıkladı.

2018 yılının ocak ile mart ayı arasındaki dönemde 867,2 milyon lira kâr eden Emlak Konut GYO, 2019 yılının ocak ile mart aylarındaki kâr oranı yüzde 93.8 oranında gerileyerek 53,9 milyon liraya düştü.