Kategoriler
Emlak Haberleri Güncel

Bodrum butik projeler ile öne çıkacak

Bodrum salgın hastalık sırasında yaşanan olumsuz süreci geride bıraktı. Yeni normalin ardından ziyaretçilere kapılarını açan işletmeler, ulusal ve uluslararası marka değerini koruyor.

Bodrum yerli ve yabancı turist akınına sahne oldu

Lüks otel zincirleri ve markalı konut yatırımcılarının tercihleri arasında ilk sırada gelen turizm cenneti Bodrum, an itibariyle uluslararası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla yeniden olumlu süreç yakaladı. Dünya genelini sarsan hastalığın birçok ülkede ekonomik sıkıntı yarattığı görülürken, Türkiye’nin de duraksayan ekonomisiyle listede yer aldığı biliniyor.

Normalleşmenin başlatıldığı dünya genelinde neredeyse çoğu ülke seyahat kısıtlamalarını kaldırdı. Mevcut yatırımların devam ettirildiği Bodrum’da haziran ayında başlayan iç turizm, artık dış turizmi de karşılıyor. Global markaların yeni projelerini gerçekleştirme istekleriyle Bodrum’da yer arayışlarına devam ettirdiğini söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, bölgenin global anlamda değer kazandığını ve her geçen gün marka değerini arttırdığını belirtiyor. Bu sayede ekonomik krizden kurtulmayı başaran bölge işletmeleri, sıkıntılı durumlar karşısında mutlaka ayakta kalmaktadır. Çağlar, özellikle marka değerini yükseltecek projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Resort tatil ihtiyacı

Her anlamda tüketici isteklerinin değiştiği pandemi sürecinde, müstakil ev kiralayarak tatil yapmak isteyen turistlerin otellere yeniden döndükleri görüldü. Son iki haftadan itibaren yabancı turistlerin tatil ihtiyacı için Bodrum’a geldiği ve tercihleri arasında müstakil evler yerine resort otellerin olduğu tespit edildi. Bu tarz otellerin özellikle doğayla iç içe olması, salgın hastalık korkusunun geride bırakılmasına yardımcı oluyor.

Yerli turistlere gelirsek eğer, bayram için birçok otelde rezervasyon yapıldı. Turistlerin bölgeyi tercih etmesiyle daima ekonomik anlamda kalkınan Bodrum’un, yerli kadar yabancı turistlere de ihtiyacı var. Bölgede hareketlenmenin son haftalardan itibaren başladığını belirten Çağlar, esas olarak ciddiye alınması gereken pazarın Almanya olduğunu söylüyor. Türkiye’ye stratejik bir konumda bulunan Almanya’nın ardından diğer Avrupa ülkelerindeki vatandaşların da bölgeyi tercih etmesi beklenecek.

Konut satışlarında artış var

Yatırım merkezi olarak öne çıkan bölgenin, pandemi döneminden itibaren müstakil konut satışlarında öne çıktığı tespit edildi. Satılık konut piyasasının hareket kazandığı son bir buçuk aylık süreçte, tapu dairesindeki yoğunluklar devam ediyor. Özellikle 2-2.5 milyon lira değerindeki konutların hızla satıldığı belirtildi. Alıcıların tercihleri arasında tamamlanmış ve ruhsatı alınmış projeler ilk sıralamada geliyor. Ayrıca satışlarda yer alan butik projelerin yeniden değer kazandığı söylenebilir.

Bakanlık denetim yapmayı ihmal etmiyor

Kıyı şeritlerinde yapılaşmaya karşı çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denetim sürecini sıkılaştırdı. Dağlarca Çağlar, son dönemlerde kıyı şeridinde gerçekleştirilen projelerin Bodrum’un esas doğasına ve yapısına uyum sağlamadığını aktarıyor. Bu nedenle Bakanlık yetkililerince denetimlerin devam ettirildiği bölgede, sorunların temelinde İstanbul ve Ankara illerinden gelen müteahhitlerin olduğu belirtildi. Ayrıca firmaların çalıştığı mimarların da büyük sorunlara neden olduğu ortaya çıkarıldı. Bu kişiler son zamanlarda bölgenin doğasını tıpkı büyükşehirler gibi bozmak istedi. Ancak çok inşaat, çok para zannedenlerin önüne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çıktı.

Yalıkavak yatırımın yeni yüzü

Dağlarca Çağlar, Swissotel Resort Bodrum Beach projelerinin turist akınına sahne olduğunu belirtiyor. Bu nedenle yılı zararsız kapatacak olan işletmeleri gören firmalar, yeni projelere imza atmak için sıraya girdi. Swissotel Residences Bodrum Hill’in çevresindeki konut sakinlerinin yaşam sürecini başlatmasıyla birlikte yeni projeler duyuruldu.

Çağlar, Cennet Koyu’nda planlanan projede yeni etaba geçtiklerinin haberini paylaştı. Yalıkavak’ta yeniden öne çıkan Çağdaş Holding, bölgeye 2 yılda 25-35 milyon euro daha yatırım yapacak. Butik proje anlayışının sürdürüldüğü bölgenin ekonomide yaşanan dar boğazdan kolayca sıyrılması bekleniyor.