Kategoriler
Emlak Haberleri

Bodrum ilçesine yatırımlar 5 milyar dolar geçti

Öncelikle gayrimenkul olmak üzre tüm sektörlerde yatırımın ilgi odağı olan Bodrum’daki yatırımlar 5 milyar doları geçti. Muğla’nın Bodrum ilçesindeki yatırımlar, pandemiye rağmen geçen yıla oranla oldukça arttı.

Dünyaca ünlü markalar, ilçeye otel ve restoran açarken Bodrum’da ev, otel, hastane, yazlık gibi gayrimenkul yatırımlarına da ev sahipliği yaptı. Kovid-19 salgınından kaçanlar, normalleşmeyle birlikte ilçedeki yazlıkları doldururken evden çalışma ve uzaktan eğitim modellerinde karar kırılmasıyla Bodrum’daki yatırımlar, 5 milyar doları geçti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lüks Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, Bodrum’u “…son dönemin parlayan yıldızı” olarak nitelendirdi.

Alp, “Bodrum lüks turizmin dünyadaki sayılı destinasyonlarından biri olmaya aday. Son dönemde dünyanın çok prestijli markaları tarafından otel ve restoranlar açıldı, birçok yatırım yapıldı. Bunda uluslar arası marinalara sahip olmasının da etkisi büyük” ifadelerini kullandı. Üstelik Bodrum’da adı göre az duyulan bölgeler de yatırımcı çekmeye başladı.

Bodrum ilçesinde satışlar yüzde 83,1 arttı

Geçen yılın haziran ila ağustos döneminde 45 milyon liralık arsa alanı satılan ülke genelinde, 2020’nin aynı dönemindeki satışlar 89 milyona çıkarken Alp, “Geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos döneminde 1.219 konutun satıldığı ilçede, bu sene aynı dönemde yüzde 83,1 artışla 2 bin 232’ye yükseldi. Üstelik artık Bodrum’un Meşelik, Dörtepe, Güvercinlik, Güllük gibi adını çok duymadığımız bölgeleri de tercih ediliyor. Merkeze uzak ama ulaşımın kolay olduğu bu bölgelerde insanlar arsa alarak ev yapmayı düşünüyorlar. Hatta bazıları prefabrik yapılar yaparak bu yılı geçirmek istiyor” diye konuştu.

Kiralık daire fiyatları 70 bin liraya kadar çıkıyor

Bodrum ilçesindeki 2+1 kiralık ev fiyatları 2 bin 500 liradan başlarken dairenin sunduğu imkânlara göre bu fiyatlar, 70 bin liraya kadar uzanıyor. İlçe genelindeki deniz manzaralı satılık 1+1 evlerin fiyatı da 1 milyon lira civarından başlıyor.

Deniz taksisi, kreş gibi hizmetlere yakın adreste yer alan satılık evlerin fiyatı da 750 bin avrodan başlıyor.

Şule Alp konuyla ilgili olarak “Kreş, temizlik, deniz taksi gibi hizmetlerin bulunduğu projelerde daire fiyatları 750.000 euro’dan başlıyor 9 milyon euro’ya kadar yükseliyor. Sadece deniz manzaralı, 2+1, 1+1 evim olsun diyenlerin de 1 milyon TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Kiralık evlerde ise 2+1 evler için ücretler 2500 TL’den başlıyor. Bu ücret eşyalı evlerde iki katı. Ayrıca evin imkânlarına göre 70 bin TL’ye kadar kiralık daireler bulunuyor.” açıklamalarında bulundu.

 

Exit mobile version