Kategoriler
Emlak Haberleri

Bodrum’da artan satışlar prestijli markaların adresi oldu

Bodrum’da artan satışlar, 2020 yılının son aylarında bile Türkiye geneline göre popülasyonun aynı bölgede devam ettiğini gösteriyor. Salgın hastalıktan korunmak için büyükşehirlerden göç edenler, ilçe genelinde nüfusu arttırdı. Artışa bağlı olarak pahalılığın boy gösterdiği Bodrum’da, yerli ve yabancı turistler kalıcı olmanın yollarını arıyor.

Bodrum’da artan satış tablosu

Paylaşılan verilere göre, Türkiye genelinde göç almaya devam eden Bodrum’un nüfus artışı yaz mevsimindeki toplam nüfus oranını geçti. Yatırımcıların akın ettiğini bölgede otelden hastaneye kadar farklı sektörlerdeki yatırım alanları 5 milyar doları aştı. Salgın hastalık boyunca Bodrum’da artan satışları yakından takip eden Lüks Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, “Bodrum son dönemin parlayan yıldızıdır. Bu görüş salgın hastalık karşısında değişmedi. Sektörler arası yapılan yatırımlar başta gayrimenkulden başlatılmıştır. Farklı alanlarla birlikte toplam yatırım değeri 5 milyar doları geçti” dedi. Süreci değerlendirmeye alan dünyaca ünlü markaların Bodrum’a geldiğini aktaran Alp, Bodrum’u lüks turizm potansiyeli nedeniyle dünyadaki sayılı destinasyonlarından birisi olmaya aday olarak gördü. Son dönem için dünyada ismini duyurmuş olan prestijli markaların toplandığı “turizmin başkenti Bodrum’da”, yeni otel ve restoran açılışları tamamlandı. Markaların projelere destek vermesinin uluslararası marinalara sahip olunmasının bir etkisi olarak gören Alp, yatırımların devam edeceğinden söz ediyor.

Gayrimenkulde lider belli

Yatırımlarını gayrimenkul üzerine toplayanlar, Bodrum’da artan nüfus oranına karşı değerlendirme sürecine girdi. Prestijli markaların, prestijli projelere imza atmaya başladı bölgede, artan nüfusun talepleri önemseniyor. Salgın hastalık boyunca evden çalışma ve uzaktan eğitim sisteminin devam ettiği Türkiye’de, hastalıktan korunmak için yazlıkçıların akın etmeye devam ettiği alanlar için başlatılan çalışmaların sonu henüz gelmeyecek. Bu nedenle gayrimenkulde arayışların azalması pek mümkün görülmemektedir. Şule Alp, açıklamalarını arsa ve konut satış değerleriyle devam ettirdi. Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde haziran, temmuz ve ağustos dönemlerine ait toplam arsa satışlarının 45 milyon TL olduğunu aktaran Alp; bu yıl aynı dönem içinde kazanılan miktarın 89 bin TL’ye çıktığını bildiriyor. Geçtiğimiz yıl konut satışlarında haziran, temmuz ve ağustos döneminde bin 219 konut satışına sahne olunan Bodrum’da, bu yıl yüzde 83.1 artış yaşandı. Artışın tekabül ettiği rakam ise 2 bin 232’dir.

Yeni proje çalışmaları başlatıldı

Şule Alp, yatırımların çoğalarak devam ettiği Bodrum’da, adı daha önce duyulmamış alanların da tercih listesine alındığını söylüyor. Buna göre, artık Meşelik, Dörttepe, Güvercinlik ve Güllük bölgeleri yeni projelerin adresi olacak. Merkeze uzaklığıyla dikkat çeken bu bölgeler, ulaşım konusunda kolaylık sağladığı için insanların tercih ettiği yerlerden biri haline dönüşecektir. İsteyenler kendi evlerini inşa etmek için bu bölgelerden arsa satın alabilir ve prefabrik dahilinde inşa işlerine girişebilme imkanıyla tanışabilir. Merkeze yakın olması nedeniyle Bitez ve Konak’ın şimdilerde daha fazla tercih edildiği konusuna değinen Alp, “Otelde tatil yapar gibi yaşamak isteyen kesim Yalıkavak, Türkbükü ve Gündoğan’da ev arıyor. Dört mevsim tercihlerde öne çıkan ise Yalıkavak’tır” dedi. Satışların devam etmesiyle birlikte eriyen stoka yanıt bulabilmek için projelerin hayata geçirilmesinin imkân dahilinde olduğunu söyleyen Lüks Gayrimenkul Danışmanı, “Kreş, temizlik ve denizin bir arada olduğu projelerde daire fiyatları minimum 750 eurodan başlıyor. 9 milyon euroya kadar yükselen bu daireler, deniz manzaralı ev isteyenlerin gözden çıkarması gereken fiyatı 1 milyon TL olarak belirlemiştir. Yine aynı bölgede kiracı olmak isteyenler ise 2 bin 500 TL’den 70 bin TL’ye kadar tercihlerini genişletebiliyor” dedi.