Kategoriler
Emlak Haberleri

Bodrum’da kiralık konut fiyatları 10 kat arttı

Covid-19 salgın süreciyle beraber Bodrum’un nüfusu aniden 2 katına yükseldi. Böylece kiralık konut fiyatları 3 yıl içerisinde 10 kat artmıştır. Bodrum’da yaşayan kamu personelleri, otel çalışanları ve özel sektörde çalışanların yavaş yavaş Bodrum’u terk ettiği öğrenildi. Ayrıca birçok kamu personeli de tayin istemektedir.
Geçen yıl 45 metrekare bir konutun aylık kirası 1.500 TL ile 2.5000 TL arasında değişmekteydi. Bu yıl en düşük bir konutun kirası 5.000 TL ulaşmıştır. Bu durum karşısında kiracılar mağduriyet yaşamaya başlamaktadır.

Yükselen kiralık konut fiyatları sebebiyle Bodrum’da çalışan memur, işçi bulunamayacak

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yükselen kiralık konut fiyatları sebebiyle Bodrum’da çalışacak kimsenin kalmayacağını belirtmiştir. Ayrıca Aras; “Bodrum’a olan ilgi bizi sevindiriyor. Son zamanlarda kiralardaki artış haliyle hizmet veren memurlar, öğretmenler, doktorlar, polisler, askerler, hemşireler, öğrenciler, turizm çalışanları, özel sektörde çalışanları ve tüm kamu personelleri, işçiler, esnaflar bu kiralardan dolayı mustarip durumdalar. Asıl mustarip olan bizler olacağız bunun da farkındayız. Çünkü; bu insanlar oturacak konut bulamazlarsa kirayı ödeyemezlerse o zaman Bodrum’da çalışmak istemeyeceklerdir. Bunun sonucunda Bodrum’daki hizmetler de aksayacaktır.” şeklinde konuşmuştur.

“Hazine arazilerine lojman yapılsın”

Başkan Aras; “Bodrum’da hizmet veren kamu personellerine lojman yapılsın.” sözlerini dile getirmiştir. Ayrıca Aras; “Bu yalnızca konut sahibi ve kiracı arasındaki ilişkide değil aynı zamanda kamuyla ilgili bir durum olmaktadır. Eğer siz Bodrum’a bir memur bir işçi gönderiyorsanız Bodrum’un şu anki rayiç değerlerini, kira fiyatlarını bilmeniz gerekmektedir. Onlara uygun biçimde bir lojman yapmanız gerekmektedir. En azından uygun seviyede lojman ayarlamanız gerekiyor. Şu anda hazine arazileri çok yüksek fiyatlara satılmaktadır. Hazine arazilerinden, Milli Emlak’a ait arazilerden belli bir bölümünün lojman yapılmak üzere kesinlikle kamuya ayrılması gerekmektedir.” şeklinde konuşmuştur.

“Turizm çalışanları konteynerde kalmasın”

Aras, Turistlere hizmet eden turizm çalışanlarının şartlarının da iyileştirilmesi gerektiğini sözlerine eklemiştir. Ayrıca; “Turizm çalışanlarımız için işletmelere sesleniyorum. Çalışanların konakladıkları yerlerin verdiği hizmete uygun olması gerekmektedir. Siz turizm çalışanını, dünyanın her yerinden gelen turistlere hizmet eden arkadaşlarımızı bir konteynerde yatırıyorsanız ve hak etmedikleri biçimde konaklatıyorsanız bunda da bir problem görülmektedir. Yalnızca konut sahiplerine seslenmekle problem çözülmüyor. Konut sahiplerine de bir ricam var. Belli kiralarda uzun süredir oturan kiracıları bulunuyor. Kiracılarını çıkarıp 10 katına 20 katına çıkarıp yeniden kiraya vermeyi düşünmesinler. Bu durumu ne vicdan kaldırır ne de yasa izin verir. Siz evinizde oturan bir kişinin kirasını bir anda 10 veya 20 katına çıkaramazsınız. Bu durumun bir mevzuatı, kuralı ve kaidesi var.” ifadelerini kullanmıştır.

“Memurlar, işçiler ve dar gelirliler için konut yapılması lazım”

Emlakçılık yapan Musa Orman ise Bodrum’da gayrimenkule yatırımın fazla olmasının fiyatları arttırdığını ifade etmiştir. Ayrıca; “Salgın sürecinde insanların Bodrum’u tercih etmesi sebebiyle elimizdeki ve gayrimenkul azaldığından dolayı talep patlaması yaşanmaktadır. Bu sebeple kiraların da yükseldiğini görmekteyiz. Bir malın fiyatlarının düşük olması için malın fazla olması gerekmektedir. Bu bölgeye biraz daha yatırım yapılması gerekiyor. İmar planlarının gözden geçirilmesi gerekiyor. İşçiye, memura ve dar gelirli ailelere iyi imkan sağlanabileceği kiraların düşük olabileceği konutların yapılması gerekiyor. Bunlar yapılmadığı taktirde fiyatların daha da artacağını düşünüyorum. 1 artı 1 kiralık konut fiyatları şu anda 3.000 TL’den başlamaktadır. Eşyalı ise 4.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. 2 artı 1 evler 5.000 TL ile 6.000 TL arasında diye devam etmektedir. Yaz ayında oluşan yoğunluk sebebiyle sezonluk verilmesinden dolayı da buradaki konut fiyatlarının yüksek olduğunu görmekteyiz.” şeklinde konuşmuştur.
Diğer emlak haberleri için tıklayınız…