Kategoriler
Emlak Haberleri

Bodrum’daki ev satışları pandemi döneminde rekor kırdı

Karantinada evinde kalan yurttaşlar, uygun kredi koşullarıyla evini değiştirmek istedi. Pandemi sürecinde konut satışları artarken oranlar, özellikle ağustos ayından sonra yükseldi.  Alıcılar, yüksek binalar yerine az katlı ve bahçeli konutları tercih etti. Ayrıca, Bodrum’un az bilinen bölgelerindeki satışlar da arttı.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki konut satışları, yılık ilk sekiz ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 34,33 arttı. Artış, özellikle yaz ayında gerçekleşti. Konut satışları, haziran, temmuz ve ağustos aylarında, bir önceki yılın aynı aylarına göre yüzde 83,1 arttı.

Geçen yılın haziran, temmuz ve ağustos aylarında bin 219 adet konut satılırken bu yılın aynı döneminde 2 bin 232 adet konut, satıldı. Besa Grup Satış Ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, talebin yıl sonuna kadar sürebileceğini dile getirdi.

Bodrum’da 3 bin 936 konut satıldı

Geçen yılın başından geçen yılın ağustos ayına kadar satılan konut sayısı 2 bin 930 adet olurken bu yılın aynı dönemindeki bu adet, 3 bin 936 olarak kayda geçti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Besa Grup Satış Ve Pazarlama Koordinatörü Alp “Ancak pandemi sonrası normalleşme döneminde gerçekleşen satışlar baz alındığında bu rakam çok daha yüksek oranlarda gerçekleşti. Geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos döneminde 1.219 konutun satıldığı ilçede, bu sene aynı dönemde yüzde 83,1 artışla 2 bin 232’ye yükseldi” ifadelerini kullandı.

Küçük sitelere olan talep arttı

Yeni Tip Koronavirüs salgını nedeniyle yurttaşların tercihi, az katlı bloklara sahip, küçük çaplı projelerden yana oldu. Konut alıcıları, bahçe katlı, geniş balkonlu ve kiler odası olan konutları tercih etti. Koordinatör Alp, çevredeki köylere de taşınanların olduğunu ifade etti.

Besa Grup Satış Ve Pazarlama Koordinatörü “Yüksek katlı mega projelerden ziyade az katlı bahçeli 1 oda fazla olan evler ihtiyaç haline geldi. Eskiden şehir merkezinde, yüksek rezidanslar, mega projeler tercih edilirken artık şehrin dışında, daha küçük ölçekli projeler isteniyor. Ayrıca yeşil alan, yürüyüş yolları her zaman sorulurdu ama artık onların da önemi daha çok arttı. Müstakil bahçeli evlere hatta şehre yakın köylere kaçış var” sözlerini kaydetti.

Alıcılar talebin az olduğu yerlere yöneldi

Popüler olan Yalıkavak, Gündoğan, Bitez bölgelerin dışında, yurttaşlar, geçmişte daha az talep gören ve merkezden uzak Kızılağaç, Meşelik, Dörttepe, Güvercinlik gibi bölgelere yöneldi.

Dövizdeki dalgalanmayla yabancılar ev aldı

Lira karşısındaki döviz kurlarının değer kazanmasıyla birlikte yabancı yatırımcılar da Bodrum’da gayrimenkul satın aldı. Yatırımcıların salgın nedeniyle yeni proje geliştirme fikrinden uzak olduğunu belirten Şule Alp, hedefledikleri projeleri, tekrar gündeme almaya başladıklarını kaydetti.

“Proje geliştirme planı olmayan yatırımcılar da bu dönemde yeni yatırım yapma yönünde ilerliyor.” diyen Alp, konut stoklarındaki tükenme olasılığına işaret ederek yeni proje geliştirmenin zorunlu olacağını dile getirdi.

Talep yıl sonuna kadar sürebilir

Besa Grup Satış Ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, talebin yıl sonuna kadar sürebileceğine yönelik tahminde bulundu. Şule Alp, şu ifadeleri kullandı:

“Kızılağaç, Meşelik, Dörttepe, Güvercinlik gibi Bodrum’un merkezinden uzak ama ulaşım kolaylığı olan birçok kişinin belki daha önce adını duymadığı civar yerleşim yerlerinde de satışların oldukça iyi. Koronavirüs nedeniyle yeni proje geliştirme fikrine mesafeli duran yatırımcılar, hedefledikleri projeleri yeniden gündeme getirmeye başladı Proje geliştirme planı olmayan yatırımcılar da bu dönemde yeni yatırım yapma yönünde ilerliyor. Çünkü görünen o ki, satışlardaki artışın yıl sonuna kadar aynı hızla ilerlemesi karşısında yeni proje geliştirmek kaçınılmaz olacak. Hem yatırımcı hem de konut geliştiriciler tarafından hazirandan bu yana başlayan yatırım iklimi sonbaharı da içine alacak şekilde yıl sonuna kadar sürecek gibi gözüküyor.”

Exit mobile version