Kategoriler
Emlak Haberleri

Bodrum’daki taşınmazlar büyük ilgi odağı oldu

Yazlık ilçeler, özellikle pandemi sürecinde tüketiciler tarafından üzerindeki ilgili artırırken Bodrum’da konut fiyatlarının yanı sıra arsa alanlarına da talep yükseliyor. Geçen yılın haziran, temmuz ve ağustos aylarında Besa Grup tarafından 45 milyon lira değerinde olan arsa satışlarından elde edilen gelir, bu yılın aynı döneminde 85 milyon Türk lirasına çıktı.

Firma tarafından gelen açıklamaya göre maddi durumu yeterli olanlar, rezidans hizmetlerinin bulunduğu projeye yönlenirken ucuz konut alanlar ise merkezden uzak ama ulaşımı kolay bölgelere taşınıyor. Açıklamada arsa satın alıp prefabrik ev kuranların da olduğu belirtildi.

“İnsanlar kışın da kalmaya karar verdi”

Vaka sayılarının yüksek olmasının yanı sıra huzurlu hayat yaşamak isteyenlerin Bodrum’a yönlendiğini ve normalleşme sürecinin başlamasının ardından yazlıkların dolduğunu dile getiren Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, tüketicilerin kışın da bu yazlıklarda kalmayı sürdürdüklerini kaydetti.

Alp, konuya ilişkin “Vaka yoğunluğu, apartmanlardaki gürültü, yürüyüş alanlarının azlığı, kalabalıklardan kaçmak isteme gibi nedenlerle Bodrum’daki yazlıklar normalleşmeden sonra zaten dolmuştu. Buna home office çalışma ve uzaktan eğitim de eklenenince birçok insan kışın da kalmaya karar verdi” açıklamalarında bulundu.

İlçede konut satışları arttı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan konut satışlarının bir yılda yüzde 83,1 oranında arttığını kaydeden Şule Alp, 2019’un haziran ile ağustos arasında bin 219 adet olan konut satışının, bu yılın aynı döneminde 2 bin 232 adede çıktığını kaydetti.

Üstelik ilçede adından fazla söz edilmeyen bölgelere olan talep de arttı. Alp, “Geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos döneminde 1.219 konutun satıldığı ilçede, bu sene aynı dönemde yüzde 83,1 artışla 2 bin 232’ye yükseldi. Üstelik artık Bodrum’un Meşelik, Dörtepe, Güvercinlik, Güllük gibi adını çok duymadığımız bölgeleri de tercih ediliyor. Merkeze uzak ama ulaşımın kolay olduğu bu bölgelerde insanlar arsa alarak ev yapmayı düşünüyorlar. Hatta bazıları prefabrik yapılar yaparak bu yılı geçirmek istiyor” ifadelerini kullandı.